ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

WRC: Επισήμως ο Σορντό στη Ford

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2012, 19:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
WRC: Επισήμως ο Σορντό στη Ford
Facebook Twitter Whatsapp
Και επισήμως πλέον ο Ντάνι Σορντό θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάρι-Ματι Λάτβαλα για το επερχόμενο Ράλι της Αργεντινής.
Και επισήμως πλέον ο Ντάνι Σορντό θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιάρι-Ματι Λάτβαλα για το επερχόμενο Ράλι της Αργεντινής.

Η Ford επιβεβαίωσε τις σχετικές φήμες και έτσι ο Ισπανός με τον συνοδηγό του Κάρλος ντελ Μπάριο θα οδηγήσουν το Fiesta WRC.

Tην επίσημη ανακοίνωση για λογαριασμό της Ford έκανε ο επικεφαλής της ομάδας Μάλκολμ Γουΐλσον, εκφράζοντας παράλληλα την απογοήτευσή του για την προσωρινή απώλεια του Λάτβαλα.

«Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι που ο Γιάρι-Μάτι θα χάσει το ράλι, αλλά το πιο σημαντικό για εκείνον και την ομάδα είναι να εξασφαλίσουμε την πλήρη ανάρρωσή του όσο το δυνατόν συντομότερα. Είμαστε πολύ τυχεροί που θα έχουμε έναν οδηγό της αξίας του Ντάνι μαζί μας.

Η εμπειρία του στο ράλι της Αργεντινής ήταν το σημείο-κλείδι για την απόφαση, αφού έχει ξεκινήσει τον αγώνα πέντε φορές και τερμάτισε δεύτερος το 2009.

Η συμφωνία είναι μόνο για έναν αγώνα και θα ήθελα να ευχαριστήσω τους επικεφαλείςς της ομάδας του Ντάνι, καθώς ήταν εξαιρετικό ευγενικό από μέρους τους να μας βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Prodrive, ομάδας του Σορντό δήλωσε ότι είναι πολύ θετικό να αγωνίζεται ο Ισπανός μιας και δεν θα τρέξει φέτος σε όλα τα ράλι του πρωταθλήματος.

«Ο Ντάνι δεν θα τρέξει σε όλους τους γύρους του φετινού πρωταθλήματος μαζί μας και είναι σημαντικό για αυτόν να τρέξει σε όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες.

Επιπλέον, είναι πολύ θετικό τόσο για το άθλημα όσο και τον Ντάνι να ανταγωνίζεται. Εχει νόημα για τους θεατές να βλέπουν τους καλύτερους οδηγούς. Η Ford είχε μία ατυχία με τον Γιάρι-Μάτι και ήμασταν σε θέση να βοηθήσουμε, επιτρέποντας στον Ντάνι να οδηγήσει στην Αργεντινή».

Ο τραυματίας Λάτβαλα αναμένεται να είναι σε θέση να έχει αναρρώσει και να επιστρέψει στην ενεργό δράση στο Ράλι Ακρόπολις, στα τέλη Μαΐου.

Πηγή: naftemporiki.gr