ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Αποκτά σάρκα και οστά η Bugatti Galibier

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2012, 21:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αποκτά σάρκα και οστά η Bugatti Galibier
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα βήμα πριν την παραγωγή βρίσκεται η εντυπωσιακή Bugatti 16V Galibier. Το υπέρ-πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010, φέρεται να βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του ομίλου.

Ένα βήμα πριν την παραγωγή βρίσκεται η εντυπωσιακή Bugatti 16V Galibier. Το υπέρ-πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2010, φέρεται να βρίσκεται στα άμεσα πλάνα του ομίλου. Η Volkswagen έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το πράσινο φως για την έναρξη παραγωγής του συγκεκριμένου μοντέλου, από το 2013 ή το 2014, ανάλογα την πορεία των αναβαθμίσεων που θα χρειαστούν στο εργοστάσιο του Molsheim.

Κάτω από το καπό αυτού του επιβλητικού supercar θα βρίσκεται ένας 16κύλινδρος κινητήρας που θα λειτουργεί τόσο με βενζίνη όσο και βιοκαύσιμα και θα αποδίδει 1000 ίππους.

Το κόστος απόκτησης του, αφορά προφανώς πολύ λίγους ανθρώπους παγκοσμίως, αφού υπολογίζεται στα 1.4 εκατομμύρια δολάρια! Το όνομα με το οποίο θα βγει στην αγορά για να κοντράρει την Ferrari FF κι ενδεχομένως τη Lamborghini Estoque ίσως αλλάξει. Αυτό που δεν αλλάζει, είναι η πρόθεση του επικεφαλής της Bugatti, Βόλφγκανγκ Ντουρχάιμερ, να προστεθεί σύντομα αυτό το μοντέλο στη γκάμα της ελιτίστικης μάρκας.

Πηγή: newsauto.gr