ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Mercedes GLA: Ο αντίπαλος της X1

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2012, 19:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Mercedes GLA: Ο αντίπαλος της X1
Facebook Twitter Whatsapp
Στο όνομα GLA φαίνεται ότι έχουν καταλήξει τα στελέχη της Mercedes-Benz για το μικρό τους SUV. Σχεδιαστικά θα εμφανίζει αρκετά κοινά σημεία με τη νέα A-Class, με την οποία θα μοιράζεται – εξάλλου – την πλατφόρμα MFA.
Στο όνομα GLA φαίνεται ότι έχουν καταλήξει τα στελέχη της Mercedes-Benz για το μικρό τους SUV. Σχεδιαστικά θα εμφανίζει αρκετά κοινά σημεία με τη νέα A-Class, με την οποία θα μοιράζεται – εξάλλου – την πλατφόρμα MFA. Αφού λοιπόν ολοκληρωθεί μέσα στο 2013 το λανσάρισμα του 4θυρου coupe CLA (το οποίο βασίζεται στο Style Coupe, το πρωτότυπο που έκανε πριν λίγες ημέρες πρεμιέρα στο Πεκίνο) θα πάρει σειρά η εκτός δρόμου έκδοση.

Το μικρό premium SUV θα έχει μήκος κοντά στα 4,4 μέτρα, δηλαδή ανάλογο αυτού των άμεσων ανταγωνιστών του, Audi Q3 και BMW X1. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η GLA θα διατίθεται τόσο σε δικίνητη όσο και σε 4×4 έκδοση. Θα μοιράζεται την ίδια γκάμα κινητήρων με την A-Class και τη B-Class, ενώ άγνωστο είναι αν θα κυκλοφορήσει και μοντέλο με τη… φροντίδα της AMG.

Πηγή: newsauto.gr