ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

MotoGP: Επιτυχημένη η επέμβαση του Κ. Εντουαρτς

Δημοσίευση 8 Μαΐου 2012, 19:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
MotoGP: Επιτυχημένη η επέμβαση του Κ. Εντουαρτς
Facebook Twitter Whatsapp
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Δευτέρα ο Κόλιν Εντουαρτς σε Πανεπιστημιακή κλινική της Βαρκελώνης.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την Δευτέρα ο Κόλιν Εντουαρτς σε Πανεπιστημιακή κλινική της Βαρκελώνης.

Τον Τεξανό αναβάτη είχε αναλάβει ο δρ. Χαβιέ Μιρ και η ομάδα του, οι οποίοι τον είχαν περιθάλψει ξανά στο παρελθόν μετά το ατύχημά του πέρυσι στην πίστα της Καταλούνια.

Ο Εντουαρτς έσπασε την αριστερή του κλείδα κατά την διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Κυριακής, πριν την έναρξη του Πορτογαλικού αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, ενώ βρισκόταν σε αργό γύρο, βρέθηκε δίπλα του ο Ράντι ντε Πουνιέ, ο οποίος έπεσε, παρασύροντας κι εκείνον. Αμεσως ο Τεξανός αναβάτης μεταφέρθηκε στην κλινική της πίστας και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό τιμ ενώ την ίδια κιόλας ημέρα μετέβη στην Ισπανία για να τον αναλάβει ο δρ. Χαβιέ Μιρ.

«Ο αναβάτης του MotoGP Κόλιν Εντουαρτς εγχειρίσθηκε για κάταγμα στην αριστερή του κλείδα. Το κόκκαλο είχε σπάσει σε πέντε σημεία και για τον λόγο απαιτήθηκε η προσθήκη πλάκας τιτανίου με δέκα βίδες. Η επέμβαση εκτελέστηκε με επιτυχία και ο ασθενής θα ξεκινήσει την αποκατάσταση και φυσικοθεραπεία μέσα σε μία εβδομάδα», δήλωσε ο δρ. Χαβιέ Μιρ.

Σήμερα, αναμένεται να τον εξετάσει και να αποφασίσει το χρόνο αποθεραπείας και αποχής του από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο Ενουαρτς θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι αύριο Τετάρτη και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο της επιστροφής για τις ΗΠΑ.

«Ο δρ. Μιρ και η ομάδα του έκαναν εξαιρετική δουλειά. Αυτοί ήταν που με φρόντισαν και την προηγούμενη φορά. Η επέμβαση ήταν πραγματικά πολύ γρήγορη. Είμαι λίγο ζαλισμένος από την αναισθησία αλλά αισθάνομαι μια χαρά», τόνισε ο αναβάτης της Suter-BMW.

Πηγή: naftemporiki.gr