ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

F1: Εξετάζει και πέμπτη γόμα η Pirelli

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 13:23 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
F1: Εξετάζει και πέμπτη γόμα η Pirelli
Facebook Twitter Whatsapp
Αναμφίβολα τα ελαστικά της Pirelli αποτελούν το βασικό λόγο που η Formula 1 έχει εξελιχθεί σε ένα απρόβλεπτο και γεμάτο ανατροπές πρωτάθλημα. Ωστόσο οι Ιταλοί δεν σταματούν το κυνήγι προκλήσεων και ετοιμάζουν διεύρυνση της γκάμας!
Αναμφίβολα τα ελαστικά της Pirelli αποτελούν το βασικό λόγο που η Formula 1 έχει εξελιχθεί σε ένα απρόβλεπτο και γεμάτο ανατροπές πρωτάθλημα. Ωστόσο οι Ιταλοί δεν σταματούν το κυνήγι προκλήσεων και ετοιμάζουν διεύρυνση της γκάμας! Αυτή τη στιγμή, η Pirelli προμηθεύει τις ομάδες με τέσσερις διαφορετικός γόμες σλικ ελαστικών. Τη πολύ μαλακή, τη μαλακή, τη μέση και τη σκληρή. Από αυτές, επιλέγονται δύο για κάθε γκραν πρι.

Μία από τις ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι για το 2013 λοιπόν, είναι οι επιλογές να διευρυνθούν, ώστε να υπάρχουν και στις είκοσι πίστες, διαθέσιμες γόμες που να ταιριάζουν γάντι στα χαρακτηριστικά τους!

«Θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Σίγουρα στη δοκιμή των ελαστικών, ίσως και στις γόμες. Καιρό τώρα υπάρχει συζήτηση για ειδικά ελαστικά για τις κατατακτήριες. Μπορεί όμως να έχουμε περισσότερες διαθέσιμες γόμες, που να ταιριάζουν καλύτερα στα διαφορετικά χαρακτηριστικά και τις διαφορετικές απαιτήσεις κάθε σιρκουί. Έχουμε είκοσι και το να καλύψουμε όλα αυτά με τέσσερις γόμες, αποτελεί δύσκολη πρόκληση», δήλωσε στον FM103.3 του Μόντρεαλ ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι.

Πηγή: newsauto.gr