ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Απολογία Renault σε Red Bull, Lotus

Δημοσίευση 25 Ιουνίου 2012, 21:35 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απολογία Renault σε Red Bull, Lotus
Facebook Twitter Whatsapp
Η Renault, που προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull και τη Lotus, απολογήθηκε σε αμφότερες μέσω του επικεφαλής, Ρεμί Ταφάν για τις εγκαταλείψεις των Σεμπάστιαν Φέτελ και Ρομάν Γκροζάν.
Η Renault, που προμηθεύει με κινητήρες τη Red Bull και τη Lotus, απολογήθηκε σε αμφότερες μέσω του επικεφαλής, Ρεμί Ταφάν για τις εγκαταλείψεις των Σεμπάστιαν Φέτελ και Ρομάν Γκροζάν.

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη είχαν στον χθεσινό αγώνα της Βαλένθια οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Ρομάν Γκροζάν, οι οποίοι εγκατέλειψαν, καθώς αντιμετώπισαν προβλήματα. Αυτά φαίνεται πως είχαν να κάνουν με τους κινητήρες των δυο μονοθεσίων. Γι' αυτό πήρε θέση η Renault Sports, η οποία προμηθεύει τις δυο ομάδες.

Ο επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Ρεμί Ταφάν, απολογήθηκε σε αμφότερες και εξήγησε τι συνέβη στους δυο πιλότους. «Πρέπει να διατηρήσουμε τα χέρια μας πάνω και να απολογηθούμε στη Red Bull και τη Lotus για τα προβλήματα στα μονοθέσια του Σεμπάστιαν και το Ρομάν. Ο Σεμπάστιαν υπερθερμάνθηκε και ο κινητήρας σταμάτησε, ενώ στου Ρομάν σταμάτησε η ηλεκτρική δύναμη στον κινητήρα.

Βέβαια, θα ερευνήσουμε τους λόγους γι' αυτό και θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε ότι ούτε η Red Bull ούτε η Lotus θα έχουν το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον. Επίσης, θα δουλέψουμε για να καταλάβουμε για την κατάρρευση του DRS του Χέικι. Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε μέχρι το Σίλβερστοουν, αλλά έχουμε μια δυνατή ομάδα στο εργοστάσιο», δήλωσε ο Ταφάν.

Από τη μεριά του, ο Κρίστιαν Χόρνερ χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα και τόνισε πως μερικές φορές ο μηχανοκίνητος αθλητισμός γίνεται σκληρός. «Μερικές φορές ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να είναι σκληρός. Ήταν απογοητευτικό επειδή ο Σεμπάστιαν ήταν σε φανταστική φόρμα και είχε ένα τεράστιο προβάδισμα. Κάλυπτε το ρυθμό του Γκροζάν, κατάφερε να περάσει τον Χάμιλτον και είχε τον αγώνα υπό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του αυτοκινήτου ασφαλείας έγινε προφανές ότι είχαμε πρόβλημα και προσπαθήσαμε να τα καταφέρουμε, αλλά σύντομα μετά την επανεκκίνηση ένα πρόβλημα, παρόμοιο με αυτό του Ρομάν Γκροζάν, προκάλεσε την εγκατάλειψη του Σεμπάστιαν. Είναι πάρα πολύ απογοητευτικό, αφού ήταν σε μια πολύ ισχυρή και επιβλητική θέση», ήταν τα λόγια του επικεφαλής της Red Bull.

Πηγή: gazzetta.gr