ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Φόρμουλα 1 προς... Δραπετσώνα

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2012, 17:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φόρμουλα 1 προς... Δραπετσώνα
Facebook Twitter Whatsapp
Η καρδιά των αγώνων ταχύτητας της Φόρμουλα 1 θα χτυπάει στη Δραπετσώνα; Η απάντηση είναι ναι, αν τελεσφορήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχει ορίζοντα δημιουργίας έως το 2015.
Η καρδιά των αγώνων ταχύτητας της Φόρμουλα 1 θα χτυπάει στη Δραπετσώνα; Η απάντηση είναι ναι, αν τελεσφορήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο το οποίο έχει ορίζοντα δημιουργίας έως το 2015.
Γι' αυτό τον λόγο εξάλλου το μεγάλο αφεντικό της Φόρμουλα 1, ο Μπέρνι Εκλστον, αναμένεται να επισκεφθεί την Αθήνα πραγματοποιώντας αυτοψία στον χώρο που φιλοδοξεί να φιλοξενήσει αγώνες ταχύτητας.

Πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στη Δραπετσώνα ο τούρκος ιθύνων νους του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης Μουμτάζ Ταχίνκιογλου, ο οποίος είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο κ. Ταχίνκιογλου χαρακτήρισε εφαρμόσιμη και ρεαλιστική την κατασκευή της πίστας στη Δραπετσώνα, ενώ μελετώντας τον σχεδιασμό της τόνισε ότι «θα είναι μια πίστα κάτι ανάμεσα σε εκείνη του Μονακό και σε εκείνη της Βαλένθια».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το σχέδιο κατασκευής πίστας αγώνων ταχύτητας, όπως παρουσιάστηκε πριν από περίπου έναν χρόνο από την ιδιωτική εταιρεία ΔΙΕΛΠΙΣ υιοθετήθηκε από τον Δήμο Δραπετσώνας - Κερατσινίου, υποστηρίζεται από την ΕΛΠΑ, ενώ θετικός στη δημιουργία του είναι και ο ΟΛΠ.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η «Θεμιστόκλειος Πίστα» - ονομάστηκε έτσι λόγω της ιστορικότητας της περιοχής - παρουσιάστηκε στους υπουργούς Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας, οι οποίοι πρόσφεραν την υποστήριξή τους, χαρακτηρίζοντας το έργο αναπτυξιακό.

Πριν από δυόμισι μήνες και κατά τη διάρκεια του γκραν πρι του Μονακό αντιπροσωπεία της εταιρείας ΔΙΕΛΠΙΣ συναντήθηκε στο πριγκιπάτο με τον εκτελεστικό διευθυντή της Φόρμουλα 1 Μπέρνι Εκλστον και του παρουσίασε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα με αποτέλεσμα ο ισχυρός άνδρας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να εκδηλώσει το ενδιαφέρον να βρεθεί στη Δραπετσώνα και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τα όσα του παρουσιάστηκαν.

Να σημειωθεί επίσης πως για το θέμα έχει ήδη εκφραστεί θετικά και ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) Ζαν Τοντ.


Πηγή: gazzetta.gr