ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε και επίσημα στη Yamaha

Δημοσίευση 10 Αυγούστου 2012, 15:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Βαλεντίνο Ρόσι επέστρεψε και επίσημα στη Yamaha
Facebook Twitter Whatsapp
Στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους επιστρέφει ο Βαλεντίνο Ρόσι!
Στην ομάδα με την οποία κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους επιστρέφει ο Βαλεντίνο Ρόσι! Ο Ιταλός αναβάτης της Ducati δεν είχε την πορεία που περίμενε με την ομάδα της πατρίδας του και οι δρόμοι του με την Yamaha σμίγουν ξανά.

Ο «γιατρός» φόρεσε για πρώτη φορά την στολή της Yamaha το 2004 και κατάφερε με την Yamaha YZR-M1 να πανηγυρίσει τον τίτλο το 2004 το 2005, ενώ ανέβηκε ξανά στην κορυφή το 2008 και το 2009 με την ίδια ομάδα.

Αφησε το 2010 τη Yamaha, μετρώντας 46 νίκες, για την Ducati, αφού ήθελε να είναι πρώτος και με την ομάδα της πατρίδας του, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε και δεν μπορεί να συμβεί.

Έτσι, η μοίρα τον φέρνει και πάλι στην ομάδα με την οποία γεύτηκε τόσες χαρές.

"Αυτή η ανακοίνωση αποτελεί και πάλι θαυμάσια νέα για τη Yamaha. Τον Ιούνιο ήμασταν σε θέση να ανανεώσουμε με τον Χόρχε Λορένθο για το 2013-2014 και τώρα μπορούμε να ανακοινώσουμε τον Βαλεντίνο Ρόσι για τα επόμενα δύο χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο έχουμε καταφέρει να έχουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να διεκδικήσουμε νίκες και να προωθήσουμε την Yamaha", ανέφερε αρχικά ο managing director της Yamaha, Λιν Τζάρβις, για να συμπληρώσει στη συνέχεια:

Είχαμε αυτή την σούπερ ομάδα το 2008, το 2009 και το 2010 και καταφέραμε το 'triple crown', με τον τίτλο στο πρωτάθλημα αναβατών, κατασκευαστών και παγκόσμιο πρωτάθλημα ομάδων για τρία συνεχή έτη. Ο στόχος μας για το μέλλον είναι προφανής και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τον πετύχουμε. Δεν έχω αμφιβολία ότι με την πείρα, την ικανότητα και την ταχύτητα αυτών των δύο σπουδαίων αναβατών θα είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε σε πολλούς αγώνες τη νίκη για την κατάκτηση των τίτλων των πρωταθλημάτων για το 2013 και το 2014.

Η υπογραφή του Βαλεντίνο ολοκληρώνει το πλάνο της Yamaha Factory Racing MotoGP Team για το μέλλον. Τώρα αυτό που θα κάνουμε είναι να δώσουμε το 100% μας για ολοκληρώσουμε τη δουλειά μας και να υποστηρίξουμε τους Μπεν Σπις και Χόρχε Λορένθο στην αναζήτησή τους για νίκες και για τον Χόρχε την πρόκληση που έχει για να πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2012".

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του "διαζυγίου" της με τον Ρόσι από την Ducari, με την ιταλική ομάδα να ευχαριστεί τον Ιταλό και να τονίζει ότι βρίσκεται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του.

Πηγή: woop.gr