ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Παγκόσμιο μίνι

Δημοσίευση 30 Σεπτεμβρίου 2012, 13:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παγκόσμιο μίνι
Facebook Twitter Whatsapp

Η Mitsubishi προσθέτει στη γκάμα της ένα νέο μίνι, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Απω Ανατολή και αναμένεται το 2013 και στην Ευρώπη. 

Η Mitsubishi προσθέτει στη γκάμα της ένα νέο μίνι, το οποίο κυκλοφορεί ήδη στην Απω Ανατολή και αναμένεται το 2013 και στην Ευρώπη. 

 

Πρόκειται για το Mirage, που κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη -γιαυτό και απεικονίζεται δεξιοτίμονο στις φωτό και στο βίντεο- ένα ελαφρύ μοντέλο πόλης με βάρος μόλις 845 κιλά και 3,71 μ. μήκος, ενώ ο όγκος του χώρου αποσκευών αγγίζει τα 235 λίτρα.

 

Το τρικύλινδρο μοτέρ της βασικής έκδοσης αποδίδει 71 ίππους, καταναλώνει κατά μέσο όρο 4,0 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ. και εκπέμπει μόνον 92 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα κάθε χιλιόμετρο. Προβλέπεται επίσης και δυνατότερη έκδοση με κινητήρα 1,2 λίτρων, 80 ίππους μέγιστη απόδοση και ελαφρά υψηλότερη κατανάλωση (+0,2 λίτρα ανά 100 χλμ.), το οποίο μπορεί να συνδυαστεί και με σαζμάν συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης.

 

Για μεγαλύτερη οικονομία στα καύσιμα περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό του ιαπωνικού μίνι σύστημα Start and Stop του κινητήρα, σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα και ένα αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμα.

 

Το Mirage είναι σε θέση να μεταφέρει έως πέντε ενήλικες επιβάτες παρόλες τις συγκρατημένες εξωτερικές διαστάσεις του, ενώ -σύμφωνα με τη Mitsubishi- το πάτωμά του ενδείκνυται και για τη φιλοξενία ηλεκτροκινητήρα. Η ιαπωνική μάρκα ξεκαθάρισε επίσης, ότι το Mirage δεν προορίζεται για διάδοχος του Colt, αλλά θα πλασαριστεί μία κατηγορία χαμηλότερα από αυτό.


Πηγή: gazzetta.gr