ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

F1: Διαψεύδει ο Μοντετζέμολο για Φέτελ

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2012, 20:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
F1: Διαψεύδει ο Μοντετζέμολο για Φέτελ
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να περάσει το GP της Νότιας Κορέας και «φούντωσαν» πάλι οι φήμες περί μεταγραφής του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ferrari.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να περάσει το GP της Νότιας Κορέας και «φούντωσαν» πάλι οι φήμες περί μεταγραφής του Σεμπάστιαν Φέτελ στην Ferrari.


Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά του το BBC, η Scuderia προτίθεται να εντάξει στο δυναμικό της από το 2014 τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Θεωρείται παράλληλα δεδομένη για την επόμενη χρονιά η παραμονή του Φελίπε Μάσα στην εταιρεία του Μαρανέλο, σηματοδοτώντας έτσι οκτώ έτη συνεργασίας του με την Ιταλική ομάδα. Ο Βραζιλιάνος παρουσιάζεται από τα μέσα ως μονοετής λύση για τη Ferrari μέχρι την άφιξη του Φέτελ. Στο παρελθόν μάλιστα δημοσιεύματα είχαν αναφέρει ότι έχει υπογραφεί και ένα προσύμφωνο μεταξύ του Γερμανού και της Scuderia.

Ολες αυτές τις φήμες (νέες και παλιές) έσπευσε να διαψεύσει άμεσα ο πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας Λούκα ντι Μοντετζέμολο, αποσαφηνίζοντας ότι η ύπαρξη δύο πρώτων ονομάτων στην ομάδα θα προκαλέσει μόνο προβλήματα.

«Το πρόβλημα σήμερα δεν αφορά στους δύο πιλότους. Το 2013 έχει ακόμα χρόνο μέχρι να έρθει και δεν θέλω δύο κοκόρια στο ίδιο κοτέτσι, αλλά περισσότερο δύο πιλότους που οδηγούν για την Ferrari και όχι για τους εαυτούς τους. Δεν θέλω προβλήματα και αντιπαλότητες, τις οποίες δεν είχαμε μεταξύ των Σουμάχερ – Ιρβάιν, Σουμάχερ-Μπαρικέλο, Αλόνσο-Μάσα, ή Μάσα–Σουμάχερ και Μάσα-Ραϊκόνεν. Δε μου αρέσουν αυτά και δημιουργούν αστάθεια στην ομάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι αν ισχύσουν τις φήμες και ο Φέτελ περάσει στο στρατόπεδο της Ferrari από το 2014, τότε η Scuderia θα έχει το πιο ισχυρό οδηγικό δίδυμο στο γκριντ. Τη στιγμή μάλιστα που το συμβόλαιο του Αλόνσο λήγει το 2016. Ο Ισπανός ωστόσο λέγεται ότι έχει λόγο στην επιλογή του teammate του στην ομάδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση βέτο που άσκησε νωρίτερα φέτος για τον ερχομό του Λιούις Χάμιλτον στο Μαρανέλο.

Από την πλευρά της Red Bull διαψεύδονται οι φήμες λέγοντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο πιλότος τους να φύγει καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι τα τέλη του 2014. Ο σύμβουλος όμως της Red Bull Χέλμουτ Μάρκο είχε αποκαλύψει περί τα τέλη Μαΐου, ότι στη συμφωνία του Γερμναού πιλότου με την παγκόσμια πρωταθλήτρια υπάρχει μία ρήτρα που θα μπορούσε να του επιτρέψει να φύγει. Η συγκεκριμένη ρήτρα αφορά στην απόδοση τη δική του και της Red Bull στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2013. Αν δηλαδή η παρουσία τους δεν είναι επιτυχημένη και δεν καταφέρουν να κατακτήσουν τους δύο τίτλους, τότε θα μπορούσε ο νεαρός Γερμανός πιλότος να αποχωρήσει.

 Πηγή: naftemporiki.gr