ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Νέο Mitsubishi Outlander: Το "εργαλείο" ωριμάζει

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 14:42 / Ανανεώθηκε 13 Μαρτίου 2012, 14:42
Νέο Mitsubishi Outlander: Το "εργαλείο" ωριμάζει
Facebook Twitter Whatsapp
Η Mitsubishi παρουσίασε την τρίτη γενιά του Outlander  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έχοντας παρόμοιες διαστάσεις
Η Mitsubishi παρουσίασε την τρίτη γενιά του Outlander  στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Έχοντας παρόμοιες διαστάσεις με το τρέχον μοντέλο, η τρίτη γενιά Outlander μήκους 4655mm, είναι σχεδιαστικά λιτή αλλά και δυναμική με μία λεπτή εμπρός αεροδυναμική μάσκα να δίνει τον τόνο. Η εικόνα ποιότητας συνεχίζεται και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου με στοιχεία ανώτερων προδιαγραφών μαλακές επιφάνειες, ασημί ή ξύλινα ένθετα και στοιχεία από γυαλιστερό μαύρο να κοσμούν το ταμπλό.

 

Οι κινητήρες της Mitsubishi παίρνουν τη θέση τους στο νέο μοντέλο με δύο μορφές:

Τον 4J11, ένα βενζινοκινητήρα 2.0l και 150 ίππων με νέο σύστημα βαλβίδων και τον 4N14, έναν 2.2l Clean Diesel  150 ίππων  με πολλές καινοτομίες και βελτιώσεις για υψηλές επιδόσεις και χαμηλούς ρύπους. Υπάρχει ακόμα νέο σύστημα Automatic Stop & Go και νέο 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Για τη μείωση του βάρους αυξήθηκε η χρήση πρεσαριστών πάνελ από ατσάλι υψηλής αντοχής με αποτέλεσμα μειωμένη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους.

 

Το νέο Outlander θα εξοπλίζεται και με πολλά στοιχεία παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας όπως:

Adaptive Cruise Control: Το σύστημα διατηρεί μία ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα ακόμα και σε πολύ χαμηλές ταχύτητες σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας.

Forward Collision Mitigation: Το σύστημα ανιχνεύει εμπόδια στο δρόμο μπροστά από το αυτοκίνητο και ενεργοποιεί αυτόματα τα φρένα για την αποφυγή μιας σύγκρουσης.

Lane Departure Warning: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό ότι το αυτοκίνητο τείνει να βγει από τη λωρίδα του μέσω οπτικής ένδειξης και ηχητικού σήματος.

Προβολείς xenon Super-HiD “Wide Vision”: 1,4 φορές ισχυρότεροι από τους συμβατικούς προβολείς HID, παράγουν δέσμη 1.350-lumen που φωτίζει μία μεγάλη περιοχή 80°x 2 συνολικά, αντί 42° x 2 των συμβατικών HiD.