ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Γίνε καλύτερος οδηγός: Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2012, 22:47 / Ανανεώθηκε 18 Μαρτίου 2012, 22:47
Γίνε καλύτερος οδηγός: Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Facebook Twitter Whatsapp
Χθες ξεκίνησε η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).

Θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου 2012 πραγματοποιώντας δράσεις

Χθες ξεκίνησε η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνουν για 5η συνεχή χρονιά το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.).

Θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου 2012 πραγματοποιώντας δράσεις σε όλη την επικράτεια πολλές από τις οποίες απευθύνονται σε νέους και παιδιά αλλά και τους γονείς τους με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας.

ΟΙ φετινές εκδηλώσεις είναι πολυάριθμες και μπορούν να μας κάνουν καλύτερους οδηγούς αλλά και πεζούς!

 

Για τους ενδιαφερόμενους το πρόγραμμα ακολουθεί:

 

 

Δευτέρα 19 Μαρτίου:

Αθήνα: Πρόγραμμα εκπαίδευσης ποδηλάτου για παιδιά και προγράμματα εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας για μαθητές Γυμνασίου (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, Αθήνα, 10:00' - 16:00')

 

Τρίτη 20 Μαρτίου:

Αθήνα:

Εσπερίδα που συνδιοργανώνει το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. μαζί παράλληλα με την απονομή του Βραβείου του Τροχονόμου της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση αποτελεσμάτων της συνεργασίας του Ι.Ο.ΑΣ. με την Τροχαία στο ζήτημα της ταχύτητας κ.α. θεμάτων Οδικής Ασφάλειας-Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφαλείας (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, 18:00' - 20:00')

Πάτρα:

Υποστήριξη Δράσεων κατά την Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα (Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Πανεπιστήμιο Πατρών - Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής “Πάνος Μυλωνάς” Δήμου Πατρέων) - Εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για παιδιά και νέους.

 

Πέμπτη 22 Μαρτίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμo και Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους

Στην Αττική και Πανελλαδικά: Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά) - Διανομή του εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» και ενημέρωση πολιτών, οδηγών και φορέων από συνεργαζόμενους φορείς.

Πανελλαδικά

Διανομή εντύπου «Ευγένεια στο Δρόμο» από τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Εγνατία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός καθώς και από το Τ.Ε.Ο. (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας).

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τη χρήση εξοπλισμού προσομοιωτών αλλά και τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE από το Ι.Ο.ΑΣ. (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας) με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής.

Πάτρα – Μουσείο Επιστημών & Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών

Πραγματοποίηση πρότυπου πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος σε μικρούς μαθητές στο Πανεπιστήμιο και στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE (Τοπικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια).

 

Παρασκευή 23 Μαρτίου:

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής, πρόσκρουσης κ.α. του Ινστιτούτου (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας).

Πάτρα

Καθαρισμός και αναγέννηση Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής “Πάνος Μυλωνάς” του Δήμου Πατρέων από συνεργάτες και εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με μέλη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στην Πάτρα.

 

Σάββατο 24 Μαρτίου:

ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΑ

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση - ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας και μετρήσεις αλκοόλ σε οδηγούς που έχουν καταναλώσει αλκοόλ κατά τη νυχτερινή τους έξοδο. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν βρίσκονται κάτω ή πάνω από το όριο κατανάλωσης θα επιβραβεύονται ή θα τους συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για εκείνη τη βραδιά.

Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών του Ινστιτούτου (Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας).

Ακόμη μεταξύ των δράσεων που διοργανώνονται με αφορμή την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, ενδεικτικά αναφέρονται:

 

Έκθεση Ιστορικού Αυτοκινήτου σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Οδηγών Αγώνων Ιστορικού Αυτοκινήτου (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Κτήριο 56, Πειραιώς 254, Αθήνα, 11:00' - 20:00' από 18 έως 22 Μαρτίου 2012).