ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Car Keys: Τα κλειδιά του μέλλοντος τα κάνουν όλα

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2012, 22:53 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2012, 22:53
Car Keys: Τα κλειδιά του μέλλοντος τα κάνουν όλα
Facebook Twitter Whatsapp
Τα νέα κινητά τηλέφωνα θα ενσωματώσουν την τεχνολογία NFC (Near Field Communications) και θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας!

 

Ξεκινάμε εξηγώντας την τεχνολογία NFC που στην ουσία

Τα νέα κινητά τηλέφωνα θα ενσωματώσουν την τεχνολογία NFC (Near Field Communications) και θα αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε την καθημερινότητά μας!

 

Ξεκινάμε εξηγώντας την τεχνολογία NFC που στην ουσία είναι μία ασύρματη συχνότητα η οποία όμως λειτουργεί -για λόγους ασφαλείας- σε πολύ μικρές αποστάσεις μέχρι  10 εκατοστά. Σε κάποιες χώρες, το πρωτόκολλο NFC χρησιμοποιείται ήδη σε κάρτες διαρκείας μέσων μαζικής μεταφοράς για την ταχύτερη μετακίνηση και «ακύρωση» των ηλεκτρονικών εισιτηρίων διαρκείας των πολιτών αντί του παραδοσιακού  «περάσματος» ενός χάρτινου εισιτηρίου.

 

Η BMW πήγε ένα βήμα παραπέρα και ετοιμάζει ήδη το μέλλον της αυτοκίνησης για τα μοντέλα ConnectedDrive όπου το κλειδί θα έχει πολλές περισσότερες …υποχρεώσεις απ’ότι σήμερα.

Για παράδειγμα, το κλειδί του αυτοκινήτου μας θα μπορεί να ανοίγει τις πόρτες του σπιτιού ή του γκαράζ μας και να ενεργοποιεί διάφορους αισθητήρες καθιστώντας (ευτυχώς) άχρηστα δεκάδες τηλεχειριστήρια που κυκλοφορούν στο σπίτι αλλά και το αυτοκίνητο.

 

Καθώς οι περισσότεροι οδηγοί έχουν πάντα το κλειδί τους στην τσέπη, ακούγεται λογικό να ενσωματωθούν σε αυτό τα προσωπικά μας στοιχεία που θα μας επιτρέπουν ακόμα και αγορές προϊόντων ή κρατήσεις σε ξενοδοχεία, όπως με την πιστωτική μας κάρτα.

Έτσι, στα μοντέλα αυτοκινήτων που έχουν και πρόσβαση στο διαδίκτυο, θα μπορούμε να αγοράζουμε ένα πάσο για το τραίνο να το κάνουμε ασύρματα download στο κλειδί μας και μετά απλά να επιβιβαζόμαστε στην αμαξοστοιχία αφού «επιδείξουμε» το κλειδί της BMW στο ειδικό μηχάνημα.

 

Το έξυπνο κλειδί εκτός από τις «εξωσχολικές» δυνατότητες, έχει άμεση σχέση και με το αυτοκίνητο αφού ο κάτοχός του θα μπορεί φέρνοντάς το δίπλα στο smartphone του να ενημερώνει την εγκατεστημένη εφαρμογή της BMW και να γνωρίζει την κατάσταση του αυτοκινήτου, αν χρειάζεται σέρβις, πόσο καύσιμο έχει στο ρεζερβουάρ αλλά και κάτι πολύ σημαντικότερο: το που ακριβώς βρίσκεται το αυτοκίνητο του μέσω του αισθητήρα GPS που υπάρχει στη BMW του!

Οι κάτοχοι συσκευών Apple που χρησιμοποιούν την υπηρεσία «Find my iPhone» ή «Find my iPad» γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό!