ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Βarreda και Honda νικητές την 1η μέρα του Dakar (φωτό)

Δημοσίευση 6 Ιανουαρίου 2014, 12:12 / Ανανεώθηκε 6 Ιανουαρίου 2014, 12:12
 Βarreda και Honda νικητές την 1η μέρα του Dakar (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Χρησιμοποιώντας ως βάση ένα κλασικό Moto Guzzi Le Mans, ο Marcus Walz παρουσιάζει μια όμορφη cafe-racer μοτοσικλέτα, φόρο τιμής στον Άϊρτον Σένα.

Ο Joan "Bang-Bang" Barreda, με Honda CRF 450 τέθηκε επικεφαλής στις μοτοσικλέτες, τερματίζοντας στην κορυφή την πρώτη μέρα του Dakar 2014.

Όπως είχαν όλοι προβλέψει, ο ανταγωνισμός στις μοτοσικλέτες για τον τίτλο στο Rally Dakar 2014 είναι μεγάλος, κάνοντας σχεδόν αδύνατη την πρόβλεψη για τον τελικό νικητή. Αυτό που έκανε όμως τη μεγαλύτερη εντύπωση στο τέλος της 1ης μέρας στην Αργεντινή ήταν ο πλουραλισμός στις μάρκες, όσον αφορά στις πρώτες 4 μοτοσικλέτες.

Η νίκη στην πρώτη μέρα του Dakar πήγε στον Joan Barreda με Honda. Μόλις 37 δευτερόλεπτα πίσω του βρέθηκε ο Marc Coma με ΚΤΜ, με τρίτο τον Cyril Despres, με Yamaha, 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πίσω από τον χρόνο του Barreda. Την μεγάλη έκπληξη έκανε ο Alain Duclos, αφού με χρόνο 1 λεπτό και 56 δευτερόλεπτα πίσω από τον Barreda, καβάλα στο Sherco του πήρε την 4η θέση! 

Ο Barreda είναι πολύ δυνατός στα γρήγορα κομμάτια, και στην ειδική της πρώτης μέρας στην περιοχή της Cordoba πέρασε τον Coma και τον Despres για να απομακρυνθεί και να φτιάξει μια, μικρή έστω, διαφορά. Η νίκη του Barreda ήταν η 6η σε ειδική στην καριέρα του. Όχι άσχημα, αφού έχει συμμετάσχει μόλις σε 30. 

Πίσω από τους πρώτους βρέθηκαν ο Paolo Goncalves με Honda στην 5η θέση, και ο "Chaleco" López με ΚΤΜ, 6ος. Εκείνος που δεν τα πήγε καθόλου καλά ήταν ο Helder Rodrigues, τερματίζοντας... 22oς, σχεδόν 9 λεπτά πίσω από τον team-mate Barreda! H Laia Sanz βρίσκεται 35η για την ώρα.

Στα ATV, ταχύτερος την 1η μέρα ήταν ο Ignacio Casale, αφήνοντας 2ο το μεγάλο φαβορί Marcos Patronelli, μόλις για 6 δευτερόλεπτα. Και οι 2 αναβάτες συμμετέχουν με Yamaha.

 

Πηγή: mototriti.gr