ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

H νέα Ferrari California T (φωτό)

Δημοσίευση 13 Φεβρουαρίου 2014, 10:09 / Ανανεώθηκε 13 Φεβρουαρίου 2014, 10:52
H νέα Ferrari California T (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

H νέα Ferrari California T αποτελεί τη νέα γενιά του «ανοιχτού» μοντέλου. Η Ιταλίδα καλλονή έχει επανασχεδιαστεί με αρκετά στοιχεία να είναι δανεισμένα από την F12 Berlinetta, όπως είναι η αεροδυναμική σχεδίαση και το σχήμα των εμπρός φωτιστικών.

H νέα Ferrari California T αποτελεί τη νέα γενιά του «ανοιχτού» μοντέλου. Η Ιταλίδα καλλονή έχει επανασχεδιαστεί με αρκετά στοιχεία να είναι δανεισμένα από την F12 Berlinetta, όπως είναι η αεροδυναμική σχεδίαση και το σχήμα των εμπρός φωτιστικών. Επίσης, διακρίνεται από τη μεγαλύτερη εμπρός γρίλια και τους δύο αεραγωγούς στο καπό. 

Στο πλαϊνό τμήμα βλέπουμε τη δυναμική γραμμή που ξεκινάει από το εμπρός φτερό και φτάνει στα μέσα σχεδόν της πόρτας, ενώ οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν επανασχεδιαστεί και έχουν γίνει πολύ πιο κομψοί.

Kάτω από το καπό της νέας California T βρίσκεται ο Twin-Turbo V8 3,8 λτ. κινητήρας -για τον οποίο μας προϊδέαζε το αρχίγραμμα Τ- που εφοδιάζει και τη Maserati Quattroporte. Ο εν λόγω κινητήρας έχει απόδοση 560 ίππους και 755 Nm ροπής. Τη διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 3,6 δλ. να την ολοκληρώσει και -σύμφωνα με τη φίρμα- καταναλώνει 10,5 λτ./100 χλμ.

Πηγή: autotriti.gr