ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται το 2014 Yamaha YZF-R125

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2014, 14:03 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2014, 14:03
Έρχεται το 2014 Yamaha YZF-R125
Facebook Twitter Whatsapp

Η Υamaha Motor επέλεξε την ιδανική ημέρα για να μας αποκαλύψει  το νέο YZF-R125, το απόλυτο supersport στα 125 κυβικά, «δημιουργημένο με τα ίδια υλικά που γίνονται τα όνειρα».

Η Υamaha Motor επέλεξε την ιδανική ημέρα για να μας αποκαλύψει  το νέο YZF-R125, το απόλυτο supersport στα 125 κυβικά, «δημιουργημένο με τα ίδια υλικά που γίνονται τα όνειρα». Η σειρά των Yamaha R - είναι μια από τις πιο αξιοσέβαστες σειρές supersport που είναι διαθέσιμες σήμερα, και ως κυρίαρχη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport, είναι σαφές ότι αγωνιστικά είναι - και ήταν πάντα - αναπόσπαστο μέρος του DNA της Yamaha.  

Το YZF - R125 είχε καθιερωθεί ως ηγέτης στην κλάση του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας 125cc Supersport, και από την παρουσίασή του διατήρησε τη θέση του ως το πιο επιθυμητό για νέους μοτοσυκλετιστές που αναζητούν το «απόλυτο» στα 125 κυβικά. 

Το νέο YZF - R125 του 2014 έχει σχεδιαστεί για να ανεβάσει την κατηγορία 125cc  Supersport σε ένα άλλο επίπεδο, και είναι πανέτοιμο να προσφέρει στους νεότερους αναβάτες την ευκαιρία να βιώσουν το σχεδιασμό και την τεχνολογία supersport ήδη από την αρχή της μοτοσυκλετιστικής «καριέρας» τους. Παρουσιάζοντας μία νέα δυναμική εμφάνιση εμπνευσμένη από τη σειρά Yamaha-R, ένα ακόμη πιο εξελιγμένο πλαίσιο με έμφαση στη λειτουργικότητα και στην άνεση του αναβάτη, καθώς και αυξημένη 
οικονομία καυσίμου, το νέο YZF-R125 φέρνει αγωνιστική τεχνολογία αιχμής στην κατηγορία Α1 άδειας οδήγησης μοτοσυκλέτας.  

Νέο ΥΑΜΑΗΑ YZF-R125: Τα νέα χαρακτηριστικά  

- Νέο φέρινγκ εμπνευσμένο από την YZF-R6 : με έντονο DNA από τη σειρά Yamaha-R και σαφή παραπομπή στην αγωνιστική του παράδοση, διαθέτει νέο μπροστινό κάλυμμα και εισαγωγή αέρα που βρίσκεται ανάμεσα στους προβολείς.  

- Νέα ανάποδα μπροστινά πιρούνια και ανασχεδιασμένο σύστημα πίσω ανάρτησης: νέα μεγαλύτερη ακαμψία από τα μπροστινά ανάποδα πιρούνια με τις νέες πλάκες τριπλής σύσφιξης, που προσφέρουν ακόμη καλύτερη σταθερότητα. Μαζί με το επανασχεδιασμένο σύστημα πίσω ανάρτησης, οδηγούν σε βελτιωμένα επίπεδα άνεσης για αναβάτη και συνεπιβάτη.  

- Πλήρως εξελιγμένα ψηφιακά όργανα LCD πολλαπλών λειτουργιών: το πλήρως ανασχεδιασμένο πάνελ οργάνων είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και πλήρη που μπορεί ποτέ να βρεθεί σε μοτοσυκλέτα, και δίνει την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση στον αναβάτη. Είναι χωρισμένο σε τρία βασικά τμήματα, με ψηφιακό ταχύμετρο και στροφόμετρο με μπάρα διαβάθμισης στο κέντρο, στα αριστερά διαθέτει ένδειξη με μπάρες για την θερμοκρασία του κινητήρα, μέγιστη ταχύτητα, μέση ταχύτητα και κατανάλωση καυσίμου, και δεξιά ρολόι, στάθμη καυσίμου/ένδειξη ρεζέρβας, χιλιομετρητή και υπολογιστή δυνατής χιλιομετρικής απόστασης με το υπάρχον υπόλοιπο καυσίμου. 

- Καινούριο σύστημα ψεκασμού υψηλής απόδοσης για αυξημένη οικονομία και μείωση εκπομπών, που οδηγεί σε βελτίωση της κατανάλωσης κατά περίπου 11%.  

- Νέα σχεδίαση των εμπρός φρένων που συνήθως συναντάμε σε μεγαλύτερα μοντέλα supersport με ικανότητα υψηλότερης απόδοσης. Οι υψηλών προδιαγραφών ακτινικές μπροστινές δαγκάνες και ο αιωρούμενος μπροστινός δίσκος εξασφαλίζουν ακόμη πιο ισχυρή δύναμη πέδησης και πιο άμεση απόκριση από το πρώτο άγγιγμα.  

- Ελαφριοί τροχοί εμπνευσμένοι από αγώνες, με ακτίνες σε σχήμα Υ που τονίζουν την αγωνιστική εικόνα του κορυφαίου αυτού μοντέλου. Οι νέες ζάντες πλαισιώνονται από μπροστινό ελαστικό διαστάσεων 100/80-17 και πιο μεγάλο πίσω ελαστικό διαστάσεων 130/70-17, προσφέροντας άριστη πρόσφυση και ακρίβεια στην οδηγική συμπεριφορά. 

- Επανασχεδιασμένα εξαρτήματα πλαισίου : Συμπληρωματικά στις μεγάλες αλλαγές που προαναφέρονται, το ΥΑΜΑΗΑ YZF-R125 του 2014 έχει αναβαθμιστεί με έμφαση στις λεπτομέρειες και με σειρά αλλαγών, καθεμία από τα οποίες έχει σχεδιαστεί για να εμπλουτίσει τόσο τη συνολική εμπειρία οδήγησης, όσο και να ενισχύσει το «αίσθημα υπερηφάνειας» του ιδιοκτήτη : αισθητικά ανανεωμένο μπροστινό φτερό, με ανθρακονημάτινο φινίρισμα για να συμπληρώσει την εμπνευσμένη από τους αγώνες εικόνα, ανανεωμένος σιγαστήρας. Για ακόμη μεγαλύτερη λειτουργικότητα και βελτιωμένη εμφάνιση το πεντάλ φρένου, ο μοχλός αλλαγής ταχυτήτων και τα υποπόδια επιβατών είναι από χυτό αλουμίνιο, Στο ίδιο πνεύμα η βάση της πινακίδας κυκλοφορίας έχει γίνει μικρότερη και πιο συμπαγής και το πίσω φανάρι έχει επανασχεδιαστεί. 

Το νέο YZF-R125 θα διατίθεται στην Ελλάδα σε τρία χρώματα, Γκρι (Mat Grey), Κόκκινο (Anodized Red), Μπλε (Race Blue), μέσω του Επίσημου Δικτύου Συνεργατών Δικύκλων YAMAHA, που μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας www.yamaha-motor.gr.