ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Opel και OnStar: «Ολιστική» προσέγγιση του αυτοκινήτου

Δημοσίευση 17 Μαρτίου 2014, 15:53 / Ανανεώθηκε 17 Μαρτίου 2014, 15:53
Facebook Twitter Whatsapp

Η Opel λανσάρει το OnStar στην Ευρώπη το 2015 για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Πρόκειται για ένα Wi-Fi hotspot με ευρυζωνική σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Η Opel λανσάρει το OnStar στην Ευρώπη το 2015 για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση. Πρόκειται για ένα Wi-Fi hotspot με ευρυζωνική σύνδεση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η Opel λανσάρει το επόμενο επίπεδο στη συνδεσιμότητα αυτοκινήτου: Το OnStar. Πρόκειται για την  κορυφαία μάρκα για συνδεδεμένες λύσεις ασφάλειας και προστασίας, υπηρεσίες μετακίνησης προστιθέμενης αξίας και προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής.

Πάνω από 6,5 εκατομμύρια πελάτες σε ΗΠΑ, Καναδά, Κίνα και Μεξικό ήδη χρησιμοποιούν συνδεδεμένες υπηρεσίες OnStar. Η Opel σχεδιάζει να λανσάρει το OnStar στη γκάμα επιβατικών αυτοκινήτων της σε επίλεκτες Ευρωπαϊκές αγορές, ξεκινώντας από το 2015.

Οι υπηρεσίες, οι οποίες θα κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και πιο άνετη είναι: 

1. Σύνδεση 4G LTE: Με το OnStar 4G LTE, το αυτοκίνητο γίνεται ένα ταχύτατο wi-fi spot, παρέχοντας ευκολότερη πρόσβαση σε εφαρμογές και υπηρεσίες που απαιτούν ευρυζωνική διασύνδεση δεδομένων, για μέχρι επτά κινητές συσκευές

2. Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης: Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας οδηγός στο δρόμο, το OnStar βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει. Εάν ενεργοποιηθεί κάποιος αερόσακος, το OnStar μπορεί να ειδοποιηθεί αυτόματα. Ακόμα και στην περίπτωση που προκύψει επείγον περιστατικό της υγείας ή ο οδηγός είναι μάρτυρας ενός ατυχήματος, πιέζοντας το μπουτόν επείγουσας ανάγκης, το OnStar κινητοποιείται για βοήθεια.

3. Remote link: Οι οδηγοί μπορούν να συνδέονται εξ αποστάσεως με το όχημά τους μέσω της εφαρμογής για κινητά OnStar RemoteLink. Μπορούν να βλέπουν τη διάρκεια ζωής του λαδιού και πληροφορίες για την πίεση ελαστικών, ή να κλειδώνουν / ξεκλειδώνουν το αυτοκίνητό τους μέσω smartphone. Διευθύνσεις προορισμών μπορούν να αποστέλλονται γρήγορα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου.

4. Υποστήριξη κλοπής οχήματος: Σε περίπτωση κλοπής αυτοκινήτου, το OnStar μπορεί να συνεργαστεί με την αστυνομία για γρήγορο και ασφαλή εντοπισμό.

5. Οδική βοήθεια: Εάν οι οδηγοί αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, δεν είναι ποτέ μόνοι. Άδειο ρεζερβουάρ ή κλατάρισμα ελαστικού; ένα πάτημα του μπουτόν επείγουσας ανάγκης είναι το μόνο που χρειάζεται για κινητοποίηση του OnStar.

6. Διάγνωση οχήματος: Το OnStar στέλνει ένα μηνιαίο email Διάγνωσης Οχήματος με τις σημαντικότερες πληροφορίες και τα στοιχεία του οχήματος. Ένας διαγνωστικός έλεγχος μπορεί να ζητηθεί οποιαδήποτε στιγμή με το πάτημα ενός μπουτόν.

7. Υπηρεσίες από απόσταση (remote services): Οι οδηγοί δεν χρειάζεται ποτέ ξανά να ανησυχήσουν αν κλείδωσαν το κλειδιά τους στο αυτοκίνητο. Με ένα απλό τηλεφώνημα στο OnStar, ένας σύμβουλος θα εξακριβώσει το λογαριασμό τους και θα αποστείλει σήμα στο όχημα για ξεκλείδωμα των θυρών. Οι διευθύνσεις προορισμών μπορούν να εισάγονται άμεσα στο σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου, μέσω του μπουτόν OnStar ή της RemoteLink app.