ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Νέο Opel Vivaro

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2014, 12:04 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2014, 12:04
Νέο Opel Vivaro
Facebook Twitter Whatsapp

Κορυφαία Σχεδίαση, ανανεωμένοι κινητήρες, λειτουργικότητα και πρακτικές λύσεις μεταφοράς φορτίων για τη δεύτερη γενιά επαγγελματικών οχημάτων της Opel.

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Κορυφαία Σχεδίαση, ανανεωμένοι κινητήρες, λειτουργικότητα και πρακτικές λύσεις μεταφοράς φορτίων για τη δεύτερη γενιά επαγγελματικών οχημάτων της Opel.

Το νέο Opel Vivaro συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός ελαφρού επαγγελματικού οχήματος με ανέσεις και στυλ επιβατικού αυτοκινήτου. Η δεύτερη γενιά του bestseller της Opel που θα κυκλοφορήσει φέτος το καλοκαίρι, θα κάνει τη διαφορά λανσάροντας τη βραβευμένη σχεδιαστική φιλοσοφία Opel για πρώτη φορά στην κατηγορία LCV. 

Στη νέα εντυπωσιακή εμφάνιση προστίθενται προηγμένες τεχνολογίες και καινοτόμα χαρακτηριστικά κάτω από το καπό – κινητήρες diesel με πλούσια ελκτική ισχύ και προηγμένη ισχύ BiTurbo – αλλά και μέσα στην καμπίνα. 

«Η δεύτερη γενιά Opel Vivaro ξεχωρίζει με την εξαιρετική πρακτικότητα και ποιότητά της. Μετά από 13 επιτυχημένα χρόνια στην αγορά, θέλαμε να κάνουμε το ‘πακέτο’ Vivaro ακόμα πιο ελκυστικό αναβαθμίζοντας παράλληλα τις βασικές αρετές του» δηλώνει ο Mark Adams, Αντιπρόεδρος Σχεδίασης της Opel, περιγράφοντας την αποστολή της ομάδας σχεδίασης και καταλήγει: «Το νέο Vivaro αποτυπώνει τη γλυπτική τέχνη και τη Γερμανική ακρίβεια με ανάγλυφα σχεδιαστικά στοιχεία, τολμηρές αναλογίες και premium πινελιές που αναδεικνύουν την δυναμική και πολιτισμένη προσωπικότητα ενός ιδανικού επαγγελματικού οχήματος.»

Το εξωτερικό του νέου Opel Vivaro γίνεται ακόμα πιο κομψό και μοντέρνο. Με μία μεγάλη, εντυπωσιακή μάσκα, χαρακτηριστικούς προβολείς παραπέμπει στις χαρακτηριστικές φόρμες των επιβατικών μοντέλων της μάρκας.

Οι προβολείς περιβάλλονται από γυαλιστερά μαύρα ένθετα με ενσωματωμένα στοιχεία χρωμίου που αναδεικνύουν τον πολυεδρικό σχεδιασμό τους. Τα φώτα ημέρας υιοθετούν σχεδίαση τύπου φτερού, στοιχείο σχεδιαστικής ταυτότητας της Opel και διατίθενται με σύγχρονη, προηγμένη τεχνολογία LED, χαρίζοντας στο Vivaro μία μοναδική εμφάνιση.

Με την κομψότητα, τη φαρδιά μετωπική επιφάνεια, και το ‘καθαρό’, πρακτικό πίσω τμήμα το Vivaro εκφράζει τη στιβαρότητα που αναζητούν οι πελάτες από ένα van στην καθημερινή χρήση του. 

Ανάλογα με το πώς πρόκειται να χρησιμοποιήσουν το νέο Vivaro – σαν ανθεκτικό van, κλασικό επαγγελματικό εργαλείο ή ένα άνετο και ευρύχωρο επιβατικό αυτοκίνητο – οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τρεις εκδόσεις αμαξωμάτων. 

Επιπλέον, η χρωματική παλέτα του νέου Vivaro περιλαμβάνει έντεκα στάνταρ αποχρώσεις, με πέντε απλές και έξι μεταλλικές δύο στρωμάτων. Από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου, θα διατίθενται και άλλες αποκλειστικές αποχρώσεις για οχήματα ειδικής χρήσης. Επομένως, οι πελάτες μπορούν να παραγγέλνουν το νέο τους Vivaro με κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους επιχείρηση και επαγγελματική ανάγκη.

Πρακτικότητα σε τέσσερις εκδοχές: Vivaro με δύο μήκη, δύο ύψη οροφής και ακόμα περισσότερους χώρους

Το πολυμορφικό Vivaro ικανοποιεί όλες σχεδόν τις ανάγκες των πελατών. Η νέα έκδοση συνεχίζει την επιτυχημένη φιλοσοφία της ποικιλίας μοντέλων και διατίθεται σε διάφορες διατάξεις με δύο συνολικά μήκη και δύο ύψη, σε εκδόσεις panel van, Combi, crew van και λεωφορείου. 

Στην πραγματικότητα, το νέο Vivaro απαντά ακόμα καλύτερα στις ανάγκες μεταφορών από τον προκάτοχό του, αφού και στις δύο εκδόσεις μήκους – η πρώτη έχει μήκος περίπου 5 m, και η δεύτερη προσθέτει άλλα 40 cm – είναι σχεδόν 22 cm μακρύτερο, προσφέροντας έξτρα χώρο κάτι το οποίο γίνεται αντιληπτό και στο εσωτερικό, αλλά και νέες επιλογές μεταφοράς, ανέφικτες μέχρι πρότινος.

Το νέο Vivaro διατίθεται με νέους turbo diesel: έναν 1.6 CDTI και έναν προηγμένο 1.6 BiTurbo CDTI με σειριακή υπερσυμπίεση και σύστημα δύο ψυγείων (twin-cooler). Με ταυτόχρονη λειτουργία δύο υπερσυμπιεστών, ο κινητήρας αυτός συνδυάζει άριστες επιδόσεις με υψηλή οικονομία καυσίμου.