ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Νίκη για το Renault ZOE στο «Rallye Monte Carlo ZENN 2014»

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2014, 07:23 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2014, 07:07
Νίκη για το Renault ZOE στο «Rallye Monte Carlo ZENN 2014»
Facebook Twitter Whatsapp

Το διάσημο Rallye Monte Carlo ZENN (Zero Emission No Noise) είχε σαν πρωταγωνιστή το Renault ZOE.

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ

Το διάσημο Rallye Monte Carlo ZENN (Zero Emission No Noise) είχε σαν πρωταγωνιστή το Renault ZOE. Τα πληρώματα μαζί με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Renault ξεπέρασαν τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και γιόρτασαν το διεθνές ντεμπούτο του στον ανταγωνισμό με μια εμφατική και ολοκληρωτική νίκη τόσο στη γενική όσο και στις τέσσερις δοκιμασίες ακριβείας.

Το Rallye Monte Carlo - ZENN είναι το «πράσινο» κομμάτι τμήμα του Monte Carlo New Energies Rally, η συμμετοχή επιτρέπετε μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα. Η πέμπτη διοργάνωσή του ξεκίνησε στις 21 και τερμάτισε στις 23 Μαρτίου του 2014 στο Μονακό και περιελάμβανε τρεις ειδικές διαδρομές από 46,51 ως 88,08 χιλιόμετρα σε μήκος.

Οι διαδρομές είχαν περάσματα από το La Turbie στο Peille και από Sainte Agnès στο La Turbie, ψηλά πάνω από την πανέμορφη ακτή της Μεσογείου. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να παλέψουν με ένα συνδυασμό καταρρακτώδους βροχής και ομίχλης στην πιο πολυσύχναστη ημέρα του χρόνου για την περιοχή ( Σάββατο 22 Μαρτίου ), η οποία είχε δύο ειδικές διαδρομές με τρεις δοκιμασίες ακριβείας Η δράση ολοκληρώθηκε με αγώνα δεξιοτεχνίας στο λιμάνι του Μονακό .

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το παγκόσμιο ρεκόρ 24 ωρών για την κάλυψη απόστασης με ηλεκτρικό όχημα ( 1.618 χιλιόμετρα ) τον Ιούνιο του 2012 , το ZOE, πέτυχε τη νίκη στην πρώτη του προσπάθεια της στο Rallye Monte - Carlo ZENN για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η ομάδα των ZOE αποτελούνταν από πληρώματα διαφορετικών υπόβαθρων:

Το αγωνιστικό πλήρωμα αποτελούσαν οι Greg Jonkerlinck με συνοδηγό τον Yves Munier οι οποίοι κέρδισαν τη γενική κατάταξη μετά τη νίκη τους στις τέσσερις δοκιμασίες ακριβείας.

Το πλήρωμα «media» με τον Christophe Bourgeois ο οποίος τερμάτισε στην τέταρτη θέση στις δύο από τις τέσσερις δοκιμασίες ακριβείας, καθώς και την ένατη θέση στη γενική μπροστά από μια σειρά κορυφαίων αυτοκινήτων όπως: Το διάσημο Tesla S ή η Lotus Elise.

Τέλος τους δύο συμπλήρωσε και η ιδιωτική συμμετοχή, όπου το ZOE μοιράστηκαν οι Frédéric Allari με συνοδηγό τη Nathalie Rouvier των οποίων οι καλές επιδόσεις στα regularity tests τους έφεραν στην πέμπτη θέση της γενικής 

Renault ZOE και Rallye Monte-Carlo ZENN σε αριθμούς

  • 18 συμμετοχές
  • 7 εθνικότητες
  • 9 κατασκευαστές
  • 5 έπαθλα (όλα τα κέρδισαν οι συμμετοχές με τα Renault ZOE) 
  • 200 χλμ ειδικών διαδρομών
  • 8 ώρες αγώνα