ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Άλλη μία νίκη για την Citroen στο WTCC

Δημοσίευση 7 Μαΐου 2014, 10:28 / Ανανεώθηκε 7 Μαΐου 2014, 10:43
Άλλη μία νίκη για την Citroen στο WTCC
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά το Μαρακές και τη Γαλλία, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού, (WTCC) πέρασε από την Ουγγαρία και τη Βουδαπέστη.

Γράφει ο Γιώργος Σκευοφύλαξ 

Στην πίστα του Hungaroring, οι οδηγοί της Citroen κατάφεραν να κάνουν το 1-2 στον πρώτο αγώνα με τους Yvan Muller και τον Jose Maria Lopez (Citroen Elysee). Τρίτος ήταν ο Tiago Monteiro (Honda Civic). Στο δεύτερο αγώνα επικράτησε ο Gianni Morbidelli (Chevrolet Cruze), με δεύτερο τον Tiago Monteiro (Honda Civic) και τρίτο τον Hugo Valente (Chevrolet Cruze). 

Όμως ήταν οι οδηγοί της Lada Sport Lukoil οι οποίοι πάλεψαν σκληρά στον 5ο και 6ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού. 

Στα προκριματικά, τα τρία Granta είχαν καταταχθεί στη 12η, 13η και 15η θέση στα χέρια των οδηγών τους, Rob Huff, James Thompson και Mikhail Kozlovskiy αντίστοιχα. 

Στον αγώνα ο Thompson έκανε  μια φανταστική εκκίνηση πλασάροντας το Granta του στη δέκατη θέση, ενώ οι Huff και Kozlovskiy ακολούθησαν στη 12η και 13η θέση αντίστοιχα. 

Με τα αυτοκίνητα να μάχονται ρόδα με ρόδα, στον όγδοο γύρο ο Huff παίρνοντας την εσωτερική προσπέρασε τον Thompson για την ένατη θέση, αφήνοντας την πόρτα ανοικτή στους Valente και Borkovic. 

Ο Huff αγωνίστηκε σκληρά για να κρατήσει τον Valente πίσω του, αλλά ένα λάθος του επέτρεψε στον Γάλλο να προσπεράσει. Με επτά γύρους να απομένουν, ο Huff συνέχισε να πιέζει, γνωρίζοντας ότι ο Σέρβος Dusan Borkovic με το Chevrolet, επρόκειτο να επιτεθεί. 

Ωστόσο, ο Borkovic δεν κατάφερε να περάσει, παρά το πλεονέκτημα του αυτοκινήτου του, και ο Huff διέσχισε τη γραμμή τερματισμού 11ος. Ο Thompson τερμάτισε με το δεύτερο Lada Granta στη 13η θέση, ενώ ο Kozlovskiyεγκατέλειψε λόγω υπερθέρμανσης κινητήρα. 

Η εκκίνηση του δεύτερου αγώνα με αντεστραμμένη την πρώτη δεκάδα των οδηγών ήταν καθαρή. Ο Huff στην πρώτη στροφή βρέθηκε στην 11η θέση να ηγείται των τριών κόκκινων αυτοκινήτων, με την Thompson πίσω του και τον Kozlovskiy να
ακολουθεί. 

Ο Thompson αντιμετώπισε παρόμοια πίεση από τον Rene Münnich υποκύπτοντας στον δέκατο γύρο για να τερματίσει τελικά στη 14η θέση. Ο Kozlovskiy, θύμα πάλι του ίδιου τεχνικού προβλήματος, αναγκάστηκε σε εγκατάλειψη. 

«Έχουμε κάνει κάποια βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση και ο ρυθμός μου στον δεύτερο αγώνα ήταν μόνο οκτώ δέκατα μακριά από τον Sebastien Loeb με το Citroen», δήλωσε ο Huff. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ 

1. José-María López: 115 βαθμοί
2. Yvan Muller: 105
3. Sébastien Loeb: 84
4. Tiago Monteiro: 65
5. Gabriele Tarquini: 48
 
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ
 
1. Citroën Total: 271 βαθμοί
2. Honda: 172
3. Lada: 112