ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Εκρηκτική άνοδος του Carsharing

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2014, 13:31 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2014, 13:31
Εκρηκτική άνοδος του Carsharing
Facebook Twitter Whatsapp

Με καταιγιστικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών, που εγγράφονται συνδρομητές σε προγράμματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων ή Carsharing, όπως είναι γνωστά στο εξωτερικό.

Με καταιγιστικούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των Γερμανών, που εγγράφονται συνδρομητές σε προγράμματα κοινής χρήσης αυτοκινήτων ή Carsharing, όπως είναι γνωστά στο εξωτερικό.

Αυτή τη στιγμή είναι καταγεγραμμένοι στον σύνδεσμο των γερμανικών εταιρειών Carsharing, που ξεπερνούν τις 150, πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες και ο αριθμός τους μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Στις αρχές του έτους υπήρχαν περίπου 757.000 συνδρομητές και στις αρχές του 2013 γύρω στις 453.000.

Η Daimler ανακοίνωσε ότι στο δικό της πρόγραμμα κοινής χρήσης αυτοκινήτων ‘’Car2Go’’ συμμετέχουν περίπου 900.000 χρήστες από τη Γερμανία, αλλά και από άλλες έξι χώρες. Το Carsharing αλλάζει ριζικά το τοπίο στην αυτοκίνηση, καθώς περνάμε πλέον από την αποκλειστική ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου στην κοινή χρήση του, όποτε είναι αναγκαίο για τον καθένα.

Οι συμμετέχουσες εταιρείες προσφέρουν μία μεγάλη γκάμα μοντέλων, από μίνι πόλης έως σπορ αυτοκίνητα και από βανάκια έως οικογενειακά σεντάν. Επίσης διαφοροποιούνται τα προγράμματά τους, για παράδειγμα κάποιοι πάροχοι προβλέπουν σταθερά σημεία παραλαβής και παράδοσης των αυτοκινήτων τους. Αντίθετα στο πρόγραμμα ‘’Car2Go’’ της Mercedes και ‘’Drivenow’’ της BMW μπορεί να παρκάρει ο χρήστης το αυτοκίνητο όπου θέλει, αρκεί να επιτρέπεται σε εκείνο το σημείο.

Ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το Carsharing μεταξύ των νέων και η μεγαλύτερη ζήτηση εμφανίζεται την περίοδο των διακοπών, όταν βρέχει ή αν απεργούν τα Μαζικά Μέσα Μεταφορών, όπως έγινε πρόσφατα με τους γερμανικούς σιδηροδρόμους! Γι' αυτό και οι ειδικοί θεωρούν την κοινή χρήση των αυτοκινήτων συμπληρωματική και όχι ανταγωνιστική προς τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα λεωφορεία και το ποδήλατο!

Πηγή: gazzetta.gr