ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Η Caterham θα πάει στο Αμπού Ντάμπι

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2014, 21:01 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2014, 20:03
Η Caterham θα πάει στο Αμπού Ντάμπι
Facebook Twitter Whatsapp

Οι φίλοι της Caterham βοήθησαν την ομάδα να πάρει τελικά την άδεια και να είναι παρούσα στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι στις 23 Νοεμβρίου.

Οι φίλοι της Caterham βοήθησαν την ομάδα να πάρει τελικά την άδεια και να είναι παρούσα στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι στις 23 Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο οικονομικός διαχειριστής της χρεοκοπημένης ομάδας, Φίνμπαρ Ο΄Κόνελ, «θέσαμε έναν υψηλό στόχο. Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα έκαναν οι οπαδοί το αδύνατον δυνατόν. Γνωρίζαμε, ότι μία εκκίνηση στο Αμπού Ντάμπι θα αποτελεί τον καλύτερο τρόπο, να δείξουμε στους πιθανούς αγοραστές, ότι η ομάδα βρίσκεται ακόμη στη ζωή».

Η Caterham δεν είχε λάβει μέρος στα δύο προηγούμενα Γκραν Πρι των ΗΠΑ και της Βραζιλίας εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας, όπως εξάλλου συνέβη και με την Marussia. Οι υπεύθυνοι της ομάδας οργάνωσαν ωστόσο έναν έρανο μέσω του διαδικτύου και κάλεσαν τους φαν να συνεισφέρουν από τουλάχιστον 13 ευρώ ο καθένας σε μία ειδικά φτιαγμένη ιστοσελίδα Crowdfunding.

Έτσι συγκεντρώθηκαν μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι περίπου 2,35 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 3 εκατ. που ήταν ο στόχος. Ο Ο’Κόνελ παραδέχθηκε, ότι τους λείπουν ακόμη μερικά χρήματα, ακόμη όμως και έτσι έγινε δυνατόν να πάρει η Caterham την άδεια και να ξεκινήσει στο Αμπού Ντάμπι.

Πηγή: gazzetta.gr