ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Χάμιλτον: «Όχι εύκολους τίτλους»

Δημοσίευση 6 Δεκεμβρίου 2014, 16:13 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2014, 16:13
Χάμιλτον: «Όχι εύκολους τίτλους»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Λιούις Χάμιλτον δε θέλει εύκολα πρωταθλήματα, αλλά να τα κατακτά έχοντας δώσει μεγάλη μάχη, ενώ περιμένει πιο δυνατό τον Νίκο Ρόσμπεργκ τη νέα σεζόν.

Ο Λιούις Χάμιλτον δε θέλει εύκολα πρωταθλήματα, αλλά να τα κατακτά έχοντας δώσει μεγάλη μάχη, ενώ περιμένει πιο δυνατό τον Νίκο Ρόσμπεργκ τη νέα σεζόν.

Επίσημα πρωταθλητής είναι από το βράδυ της Παρασκευής (5/12) ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός παρέλαβε το βραβείο του στην εκδήλωση της FIA στην Ντόχα του Κατάρ, όπως έπραξαν και οι Νίκο Ρόσμπεργκ, Ντάνιελ Ρικιάρντο, που τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση της βαθμολογίας, αντίστοιχα.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής τόνισε πως θέλει να κατακτά τους τίτλους δίνοντας μεγάλες μάχες και όχι όντας μόνος του στην κορυφή, ενώ πιστεύει ότι ο Νίκο Ρόσμπεργκ θα είναι πιο δυνατός την προσεχή σεζόν. «Ποτέ δε θες να κερδίζεις εύκολα. Πάντα θες να έχεις μια μάχη. Θες την κορυφή, όχι εύκολα πρωταθλήματα.

Στον τελευταίο αγώνα το μονοθέσιο του Νίκο (Ρόσμπεργκ) είχε ένα πρόβλημα στον τελευταίο αγώνα, οπότε η πίεση ήταν διαφορετική. Αλλά και πάλι όλη τη χρονιά προσπαθείς να μείνεις ήρεμος, συγκεντρωμένος. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πιο γλυκό από το πρώτο, όπως και οι αποφάσεις που πήρα.

Για το επόμενο, αν υπάρξει άλλο, θέλω να έχω όσο το δυνατόν πιο μεγάλη μάχη και να βελτιωθώ σε τομείς που δεν είμαι αρκετά δυνατός. Είναι μια απίστευτη χρονιά και είμαι ευλογημένος που έχω μια καλή ομάδα γύρω μου. Ενόψει της επόμενης σεζόν ελπίζω να είμαι ανταγωνιστικός ξανά και να παλέψω εκ νέου για το πρωτάθλημα.

Η επόμενη χρονιά από το 2008 ήταν όπως αυτή που έρχεται με μερικούς νέους κανονισμούς και ως ομάδα δεν κάναμε καλή δουλειά για να προσαρμοστούμε με αυτούς. Γι' αυτό δεν είχα την ευκαιρία να δώσω μάχη και να διατηρήσω τον τίτλο μου. Η επόμενη χρονιά θα είναι εξέλιξη της φετινής και ελπίζω ότι τουλάχιστον θα είμαστε σε θέση να δώσουμε μάχη.

Ο Νίκο θα επιστρέψει πιο δυνατός και θα πρέπει να εξασφαλίσω ότι εγώ θα είμαι ακόμα πιο δυνατός, ώστε να μείνω μπροστά του. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο έκανε εκπληκτική δουλειά. Θα είναι ενδιαφέρον τι θα κάνει ο Φερνάντο (Αλόνσο) με το μονοθέσιό του. Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζω, αλλά δε μ' ενδιαφέρει ποιος είναι πίσω! Απλά θέλω να κοιτάω μπροστά», ήταν τα λόγια του.