ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Θέλει τη θέση του Kimi ο Vergne

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2015, 00:01 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2015, 16:44
Θέλει τη θέση του Kimi ο Vergne
Facebook Twitter Whatsapp

Τη θέση του Kimi Raikkonen στη Ferrari έχει βάλει στο… μάτι ο Jean-Eric Vergne.

Τη θέση του Kimi Raikkonen στη Ferrari έχει βάλει στο… μάτι ο Jean-Eric Vergne.

Ο Γάλλος πιλότος έχει αναλάβει ρόλο δοκιμαστή στην ιταλική ομάδα και με τις φήμες να θέλουν τον Φινλανδό να αποχωρεί στο τέλος του 2016, παραδέχεται ότι νιώθει ότι έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία, μετά τη λήξη της συνεργασίας του με τις Red Bull και Toro Rosso:

«Ειλικρινά προτιμώ να δουλεύω στον προσομοιωτή και να κάνω κάτι χρήσιμο από το να είμαι τρίτος οδηγός. Σήμερα ο συγκεκριμένος ρόλος είναι να είσαι στην πίστα και να μην κάνεις τίποτα ιδιαίτερο. Το να μην μπορώ να βοηθήσω την ομάδα με εξοργίζει, οπότε θεωρώ ότι ο τωρινός μου ρόλος είναι πιο σημαντικός.

Δεν απογοητεύομαι για το πώς πήγαν τα πράγματα στην προηγούμενη ομάδα. Ξέρω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και γι’ αυτό δεν μετανιώνω. Τώρα είμαι στη Ferrari και υπάρχει μια σπουδαία ευκαιρία για το 2016. Αν δεν θα μπορούσα να τρέξω φέτος, θεωρώ ότι αυτό είναι καλύτερο από το να είμαι στην Caterham ή την Marussia και να είμαι πάντα τελευταίος».

Όσον αφορά το αν η παρουσία του Sebastian Vettel στην ιταλική ομάδα έπαιξε ρόλο στην πρόσληψή του, εξήγησε:

«Τον ξέρω από όταν δούλευα στον προσομοιωτή της Red Bull όταν ήμουν στην F3. Πάντα είχα καλή σχέση μαζί του, όπως και με τον Kimi.

Σίγουρα το γεγονός ότι πήγε στη Ferrari με βοήθησε, αλλά ξέρω επίσης ότι το όνομά μου είχε αναφερθεί και από άλλους».

Πηγή: woop.gr