ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Έρχεται το SsangYong Tivoli

Δημοσίευση 2 Φεβρουαρίου 2015, 13:34 / Ανανεώθηκε 2 Φεβρουαρίου 2015, 13:34
Έρχεται το SsangYong Tivoli
Facebook Twitter Whatsapp

Επανεκκίνηση θα κάνει η ελληνική αντιπροσωπεία της SsangYong, έχοντας ως ατού το λανσάρισμα του Tivoli. 

Επανεκκίνηση θα κάνει η ελληνική αντιπροσωπεία της SsangYong, έχοντας ως ατού το λανσάρισμα του Tivoli. Πρόκειται για ό,τι πιο σύγχονο σχεδιαστικά και ποιοτικά έχει παρουσιάσει η SsangYong, συμμετέχοντας με αυτό στην πιο «καυτή» κατηγορία της αυτοκίνησης: αυτή των μικρών SUV.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες του NewsAuto.gr αναφέρουν ότι η αντιπροσωπεία της SsangYong (αποτελεί τμήμα της Chevellas ΑΕ) θα επαναδραστηριοποιηθεί τον Μάρτιο, ενώ δύο μήνες αργότερα – προς τα τέλη Μαϊου – θα εισαχθεί το Tivoli. Αρχικά με τον 1.6 βενζίνης, ο οποίος πληροί τις προδιαγραφές Euro 6, συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και αποδίδει 126 PS. Εντός του καλοκαιριού θα προστεθεί στις επιλογές και ίδιας χωρητικότητας diesel, αλλά και μηχανικό κιβώτιο. Οι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς θα έχουν εκπομπές ρύπων 141-146 g/km με τον 1.6 βενζίνης και περίπου στα 110 g/km με τον 1.6 πετρελαίου. Το Tivoli αναμένεται να κυκλοφορήσει μελλοντικά και σε τετρακίνητη έκδοση.

Στην κατασκευή του Tivoli έχει χρησιμοποιηθεί ατσάλι υπερυψηλής αντοχής (AHSS) σε ποσοστό 40% του πλαισίου, ενώ υψηλής αντοχής ατσάλι διαμορφωμένο εν θερμώ έχει τοποθετηθεί σε 10 σημεία. Στον εξοπλισμό του μικρού SUV (το μήκος του φθάνει τα 4,2 m) περιλαμβάνονται 7 αερόσακοι (ανάμεσά τους και γονάτων οδηγού) αλλά και εξελιγμένες ζώνες ασφαλείας με διπλούς προεντατήρες. Όσον αφορά το πορτμπαγκάζ, ο όγκος του ανέρχεται σε 423 lt, ενώ η πίσω σειρά των καθισμάτων θα αναδιπλώνεται πλήρως. Ο προαιρετικός εξοπλισμός θα περιλαμβάνει cruise control, ενώ ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 6 χρωματισμούς του πίνακα οργάνων.