ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Mπάχαλο με τους οδηγούς της Sauber

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2015, 21:01 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2015, 17:18
Mπάχαλο με τους οδηγούς της Sauber
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν της φτάνουν της Sauber τα οικονομικά της προβλήματα, απέκτησε τώρα και νομικά. 

Δεν της φτάνουν της Sauber τα οικονομικά της προβλήματα, απέκτησε τώρα και νομικά.

Και αυτό, καθώς λίγες ημέρες πριν την έναρξη του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1 στη Μελβούρνη, κατέθεσε μήνυση εναντίον της ο Γκιέντο βαν ντερ Γκάρντε. Ο 29χρονος Ελβετός ήταν δοκιμαστής οδηγός της Sauber πέρυσι, ενώ εφέτος διεκδικεί δικαστικά μία από τις δύο θέσεις των βασικών πιλότων της ομάδας.

Το επιχείρημα του βαν ντερ Γκάρντε είναι, ότι εξασφάλισε αυτή τη θέση πέρυσι με κανονικό συμβόλαιο. Μάλιστα δικαιώθηκε πρωτοβάθμια από ελβετικό διαιτητικό δικαστήριο και τώρα ζήτησε τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων από το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Μελβούρνης. Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση ο δικαστής Κλάιντ Κροφτ, οπότε θα μάθουμε αν θα αλλάξει κάτι στο σημερινό δίδυμο των πιλότων της Sauber, το οποίο απαρτίζεται από τον Βραζιλιάνο Φελίπε Νασρ και τον Σουηδό Μάρκους Έρικσον.

Οι δύο οδηγοί ανήκουν στην κατηγορία των ‘’Paydrivers’’, καθώς φέρνουν μαζί τους την προίκα χορηγών, η οποία ανέρχεται σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι θεωρούνται σημαντικοί για την Sauber, που βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση και είχε αναγκαστεί να διακόψει για τον ίδιο λόγο τη συνεργασία της και με τον Γερμανό Άντριαν Σούτιλ.

Να σημειώσουμε επίσης, ότι ο Γκιέντο βαν ντερ Γκάρντε ήταν βασικός οδηγός της Caterham το 2013, πριν γίνει δοκιμαστής της Sauber τον επόμενο χρόνο.

Πηγή: gazzetta.gr