ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Το νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid στην έκθεση της Jeep στην Champs-Elysées

Δημοσίευση 6 Σεπτεμβρίου 2019, 23:00 / Ανανεώθηκε 6 Σεπτεμβρίου 2019, 20:07
Το νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid στην έκθεση της Jeep στην Champs-Elysées
Facebook Twitter Whatsapp

Το νέο μοντέλο θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην έκθεση Playground

Μετά την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο, το νέο Jeep Renegade Plug-in Hybrid (PHEV), θα βρεθεί στη καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας στην έκθεση της Jeep στην Champs-Elysées.

Το νέο μοντέλο θα αποτελεί το σημείο αναφοράς στην έκθεση Playground, η οποία δημιουργήθηκε για να τονίσει τη σύνδεση της Jeep με το χώρο του αθλητισμού και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Η αυτονομία του Renegade PHEV με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση είναι περίπου 50 χιλιόμετρα, απόσταση κατά την οποία το μοντέλο έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το υβριδικό σύστημα αποτελείται από το νέο turbo κινητήρα firefly των 1,3 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με έναν τοποθετημένο ανάμεσα στους δύο πίσω τροχούς ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται από συστοιχία μπαταριών. Οι μπαταρίες φορτίζουν κατά την κίνηση του οχήματος, αλλά και κατά τη στάθμευση του μέσω του κατάλληλου -οικιακού ή δημόσιου- ηλεκτρικού δικτύου. Ο χρόνος φόρτισης διαρκεί από μισή έως και τρεις ώρες, ανάλογα με τον τύπο της σύνδεσης.

Η συνδυαστική ισχύς των δύο κινητήρων προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις, με τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100χλμ./ώρα να απαιτεί περίπου 7 δευτερόλεπτα, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι λιγότερες από 50γρμ./χλμ. Η συνολική ισχύς είναι 190 ή 240 ίπποι (ανάλογα με την έκδοση), ενώ το όχημα μπορεί να κινηθεί αμιγώς με ηλεκτρική ισχύ σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 130 χλμ./ώρα.

Το υβριδικό σύστημα προσφέρει τρεις επιλογές λειτουργίας: α) Το Hybrid που βελτιστοποιεί την απόδοση, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου σε χαμηλά επίπεδα. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα, ενώ οι μπαταρίες φορτίζονται κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης. β) Την eSave όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διατηρεί το επίπεδο φόρτισης ή φορτίζει τις μπαταρίες κατά τη διάρκεια κίνησης του αυτοκινήτου. γ) Την Electric που είναι αμιγώς ηλεκτρική κίνηση που επιτρέπει αυτονομία περίπου 50 χιλιομέτρων.