ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΑ

Πρωτοβουλία για ένα βιώσιμο μέλλον αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή πήρε η Ford

Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου 2019, 06:00 / Ανανεώθηκε 26 Νοεμβρίου 2019, 16:36
Πρωτοβουλία για ένα βιώσιμο μέλλον αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή πήρε η Ford
Facebook Twitter Whatsapp

Μεταξύ των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας της Ford, είναι η κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030

Πρωτοβουλία για ένα βιώσιμο μέλλον, αντιμετωπίζοντας την κλιματική αλλαγή και επιδιώκοντας την αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από τη λήψη μέτρων που θα αποβούν προς όφελος όλων, πήρε η Ford.

Με αυτό το πνεύμα προσχώρησε πρόσφατα στην πρωτοβουλία "New Deal", η οποία καλεί σε δράση επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, οργανισμούς και νομοθέτες με στόχο την ανάπτυξη μιας στρατηγικής για τη βιωσιμότητα της Ευρώπης έως το 2030. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία την οποία προσυπογράφουν 250 εκτελεστικά και ηγετικά στελέχη εταιρειών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των φιλόδοξων στόχων βιωσιμότητας της Ford, είναι η κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης από τις δραστηριότητές της μέχρι το 2030 και η χρήση 100% ανανεώσιμης ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2035. Επίσης, έχει δεσμευτεί ότι όλες οι μελλοντικές σειρές μοντέλων της θα περιλαμβάνουν μία ηλεκτροκίνητη έκδοση.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ