current views are: 5

11 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:58

Ρεκόρ γύρου στο Ρινγκ ετοιμάζει το VW ID R

Η Volkswagen σχεδιάζει να σπάσει το σημερινό ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δημοσίευση 15:58’

Η Volkswagen σχεδιάζει να σπάσει το σημερινό ρεκόρ των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εάν οι προσομοιώσεις δεδομένων της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι σωστές, το ID R θα μπορούσε να κάνει ρεκόρ γύρου στην “Πράσινη Κόλαση”. Η Volkswagen Motorsport έχει κάνει κράτηση στη γερμανική πίστα για μια σειρά αποκλειστικών δοκιμών στις αρχές Μαΐου του 2019, όπως αναφέρει το newsauto.gr.

Οι λεπτομέρειες είναι σπάνιες αυτή τη στιγμή, αλλά ο επίσημος στόχος είναι να κατακτηθεί ένα νέο ρεκόρ το οποίο αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα. Ο καλύτερος χρόνος καθορίστηκε από το NIO EP9 των 1.341 ίππων τον Μάιο του 2017 με ένα γύρο 6 min και 45,9 sec.

Ωστόσο, οι πρώτες δοκιμές προσομοίωσης υποδηλώνουν ότι το VW ID R των 671 ίππων θα μπορούσε να σπάσει το τρέχον ρεκόρ γύρου που ορίστηκε από την Porsche 919 Hybrid Evo των 1.160 νωρίτερα αυτό το έτος. Το αυτοκίνητο με βενζίνη-ηλεκτρισμό της Porsche έβγαλε το Nordschleife σε μόλις 5 λεπτά και 19,5 sec.

«Είμαστε ακόμα σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας, αλλά έχουμε ήδη δει τους χρόνους γύρου κάτω από 5 min και 30 sec στον προσομοιωτή. Έρχονται ακόμα πολλά, είμαστε σίγουροι» είπε ένας άνθρωπος της VW στον τύπο. Η Volkswagen Motorsport τροποποιεί επί του παρόντος το ID R για το Nürburgring, με αλλαγές που περιλαμβάνουν ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο που θα επιτρέπει υψηλότερη τελική ταχύτητα από το πρωτότυπο ID Pikes Peak με 241 km/h. Η αυτοκινητοβιομηχανία λέγεται επίσης ότι κάνει συνεχώς αναβαθμίσεις στο ηλεκτρικό σύστημα.

Το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο πολυνίκης του Nürburgring στις 24h Romain Dumas, ο οποίος επίσης οδήγησε το ID R Pikes Peak στη νίκη φέτος στο Κολοράντο, καλύπτοντας την απόσταση σχεδόν 20 km σε 7 min και 57,1 sec


σχετικα αρθρα