ΜΟΥΣΙΚΗ

Με λύρα και κρουστά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Δημοσίευση 9 Σεπτεμβρίου 2015, 21:01 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2015, 14:16
Με λύρα και κρουστά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Paul Goodman και η Μανωλία Κοκολογιάννη, δυο αναγνωρισμένοι δεξιοτέχνες της λύρας, και η Μαρίτζια Κατσούνα στα κρουστά σε μια μουσική βραδιά στον κήπο του μουσείου την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου.

Ο ιρλανδός Paul Goodman και η δική μας Μανωλία Κοκολογιάννη ακολουθούν εδώ και χρόνια παράλληλους δρόμους. Μαθήτευσαν δίπλα στους ίδιους δεξιοτέχνες της λύρας –ο Ross Daly μεταξύ αυτών- και πλέον εμφανίζονται τακτικά μαζί, συνήθως μαζί με φίλους μουσικούς όπως ο Παναγιώτης Μαύρης (τόμπακ) και η Μαρίτζια Κατσούνα (κρουστά). Περιττό να σημειώσουμε πως κάθε εμφάνισή τους γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό από το κοινό στην Κρήτη αλλά και στην Αθήνα όταν με το καλό μας τιμούν με την παρουσία τους.

Όμως η συναυλία που θα δώσουν στο Ηράκλειο την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον. Κι αυτό διότι οι δύο μουσικοί, με τη συνοδεία των κρουστών της Μαρίτζιας Κούτσουνα, θα ξεδιπλώσουν τις δυνάμεις τους στον μοναδικό χώρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Εδικά για την περίσταση το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 20:30 έως τις 23:30 δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους μουσικόφιλους επισκέπτες να απολαύσουν, εκτός από τα μουσικά ακούσματα, να περιηγηθούν τις συλλογές, να κάνουν τις αγορές τους στο πωλητήριο και να απολαύσουν το ποτό τους στον κήπο και στη βεράντα με θέα στη θάλασσα.

Ο Paul Goodman και η Μανωλία Κοκολογιάννη στον Κήπο του Ιστορικού Μουσίου Κρήτης, Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00. Γενική είσοδος: 4 ευρώ. Περισσότερες πληροφορίες για τον Paul Goodman θα βρείτε στην προσωπική του ιστοσελίδα http://www.paulgoodmanmusic.com/.