ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Adele λέει «Hello»: Ακούστε το νέο της single

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2015, 15:35 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2015, 15:02
Η Adele λέει «Hello»: Ακούστε το νέο της single
Facebook Twitter Whatsapp

Μερικές διαπιστώσεις για το νέο της τραγούδι, από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ «25» που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου

Μερικές διαπιστώσεις για το νέο της τραγούδι, από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ «25» που θα κυκλοφορήσει στις 20 Νοεμβρίου

Όταν βγάζει καινούριο άλμπουμ η Adele μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο. Γεγονός τόσο μεγάλο, που ακόμη και σούπερ σταρ όπως οι One Direction ή ο Justin Bieber να μετακινούν κάτι βδομαδούλες τις κυκλοφορίες των δικών τους άλμπουμ για να μην συμπέσουν. Δεν πας κόντρα στο θηρίο, ιδίως όταν το προηγούμενο άλμπουμ του θηρίου έχει πουλήσει 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Κι επειδή κάθε καινούριο άλμπουμ το διαφημίζει ένα καινούριο σινγκλ, πρώτο πρώτο είδε το φως της ημέρας το «Hello» το νέο τραγούδι της Adele. Μια μπαλάντα (τι άλλο;) γιγαντιαίων διαστάσεων και κολοσσιαίων αισθημάτων που ταιριάζει απόλυτα στο mondus operandi της αοιδού και σε όσα μας έχει συνηθίσει ως τώρα. Δεν τόλμησε, δεν πήγε πιο πέρα, δεν ανανεώθηκε, είναι σαφές. Αλλά δεν μας κοροϊδεύει κιόλας, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες…

Η Adele είναι απολύτως ειλικρινής μέσα στην κοινοτοπία της. Αυτά έχει, αυτά ξέρει, αυτά μπορεί να προσφέρει. Και μας τα δίνει με τον καλύτερο τρόπο. Χωρίς να καταφεύγει στα τεχνάσματα της υπερπαραγωγής, με επιμονή στα φωνητικά της προσόντα και όχι στα τρικ του Auto Tune, με σεμνότητα και ταπεινότητα, με βίντεο και προσεγμένο, με κλείσιμο ματιού σε στιχοπλοκή που αναφέρεται ως και στο California Dreaming. Στο τέλος φυσικά απογειώνονται όλα, αλλά αυτό το περιμέναμε. Δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, αλλά γίνεται καλόγουστα και με ένα σχετικό μέτρο. Όπως όλη της η καριέρα εν τέλει.