current views are: 7

9 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση20:00

Μουσική Πυξίδα στην Κηφισιά

Μια νέα σχολή μουσικής λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στην Κηφισιά από τον Φίλιππο και τον Λευτέρη Πλιάτσικα.

Δημοσίευση 20:00’
αρθρο-newpost

Μια νέα σχολή μουσικής λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στην Κηφισιά από τον Φίλιππο και τον Λευτέρη Πλιάτσικα.

Μια νέα σχολή μουσικής λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες στην Κηφισιά από τον Φίλιππο και τον Λευτέρη Πλιάτσικα.

Μετά από τρία χρόνια στη Μεταμόρφωση, η μουσική σχολή Πυξίδα ανοίγει «υποκατάστημα» στην Κηφισιά. Και το κάνει όπως πρέπει σε μια σχολή όπου διδάσκονται από κλασική έως heavy metal: με ένα ηχηρό live από τους ιδρυτές της σχολής Φίλιππο και Λευτέρη Πλιάτσικα και τους φίλους τους, Μανώλη Φάμελλο, Αντώνη Μιτζέλο, Γιώργο Δημητριάδη,  MC Yinka και άλλους .

Διότι η Πυξίδα είναι μια σχολή αλλιώτικη από τις άλλες. Σε αυτή διδάσκονται όλα τα μουσικά όργανα, κλασική, rock και  metal μουσική καθώς και ανώτερα θεωρητικά από έμπειρους  καθηγητές ενώ θα πραγματοποιούνται κύκλοι μαθημάτων πάνω στο τραγούδι και στη σύνθεση με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών – έκπληξη. Στόχος είναι η φοίτηση να είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που θα κινητοποιεί τους σπουδαστές, θα τους ανοίγει νέους ορίζοντες και θα τους επιτρέπει να σχηματίσουν μια συνολική εικόνα για τη μουσική και τη μουσική βιομηχανία.

Μάλιστα, στο τέλος της χρονιάς θα επιλέγεται ένας σπουδαστής, μέσω διαγωνισμού, ο οποίος θα κυκλοφορεί ψηφιακά τη δουλειά του από την δισκογραφική εταιρεία που συνεργάζεται με τη σχολή.

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό της έργο η Πυξίδα θα φιλοξενεί σε τακτικά χρονικά διαστήματα live καταξιωμένων καλλιτεχνών στο καφέ της σχολής που θα λειτουργεί καθημερινά ως τόπος συνάντησης και επικοινωνίας.

H μουσική σχολή Πυξίδα είναι αναγνωρισμένη απο το κράτος. Σε συνεργασία με το ελληνικό κέντρο Rockschool και TRINITY Guildhall οι φοιτητές μπορούν να δίνουν εξετάσεις για πτυχία και διπλώματα από τη σχολή, αναγνωρισμένες από το αγγλικό πανεπιστήμιο. Καλλιτεχνικός Διευθυντής είναι ο Θοδωρής Καλαντζάκος.

Μουσική Σχολή Πυξίδα,  Κηφισίας 232, Κηφισιά, τηλ. 210 2839039-59 (Διεύθυνση Μεταμόρφωσης: Μπιζανίου 1, Μεταμόρφωση). Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις διευθύνσεις www.pyxidamusicschool.gr και https://www.facebook.com/melydro .