current views are: 4

10 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση17:43

Ικαριώτικα γλέντια στο Κύτταρο

Δημοσίευση 17:43’

Ο Νίκος Φάκαρος με το βιολί του και οι θρυλικοί Musicaroi δίνουν έναν διαφορετικό τόνο στις Δευτέρες του Νοέμβρη.

Οι Ικαριώτες είναι ξεχωριστή φυλή. Το ξέρουν όσοι έχουν πατήσει το πόδι τους στο νησί κι έχουν επιστρέψει μετά από καμιά εβδομάδα ξενύχτηδες από τα πανηγύρια και κάτασπροι –που να ξυπνήσει άνθρωπος για να συρθεί ως την παραλία; Και όπως όλοι οι ξεχωριστοί άνθρωποι και τόποι, εμπνέουν πολύ σφοδρά αισθήματα: ή τους λατρεύεις ή δεν αντέχεις ούτε τη σκέψη πως θα ξαναβρεθείς στον δρόμο τους.

Εκείνοι που ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε την ανάγνωση. Οι άλλοι, σηκώστε αμέσως το τηλέφωνο διά τα περεταίρω. Κι αυτό διότι στο Κύτταρο οι Δευτέρες του Νοεμβρίου (16 και 30) έχουν ικαριώτικο χρώμα. Με πολλή μουσική από τον Νίκο Φάκαρο και τη μπάντα του, τους Musicarous, με χορούς και ποτά –και κάτι να τσιμπήσουν εκείνοι που δεν αντέχουν το ξεροσφύρι-, οι «τσαγκαροδευτέρες» γίνονται αφορμή για πανηγύρι μέχρι πρωίας.

Εμφανίζονται:

Νίκος Φάκαρος (βιολί, τσαμπούνα), Δημήτρης Ρέντας (λαούτο, τραγούδι), Τάσος Αντωνίου (κιθάρα, τραγούδι), Σοφία Σαββουκίδου (τραγούδι), Αποστόλης Κυπραίος (κρουστά, τραγούδι), Παύλος Εμμανουηλίδης (μπουζούκι, μπάσο).

Ο Νίκος Φάκαρος και Musicaroi στο Κύτταρο Live, Hπείρου 48 και Αχαρνών, Αθήνα, τηλ. 210 8224134, info@kyttarolive.gr . Δευτέρες 16 και 30  Νοεμβρίου, μετά τις 21:00. Είσοδος: 6 ευρώ με μπύρα ή κρασί ή ρακί και σουβλάκι.


σχετικα αρθρα