ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Δήμητρα Γαλάνη για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 28 Δεκεμβρίου 2015, 18:47 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2015, 14:38
Η Δήμητρα Γαλάνη για πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει την παράσταση Chronos μαζί με ένα κουαρτέτο εκλεκτών μουσικών στις 9 Ιανουαρίου.

Η ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει την παράσταση Chronos μαζί με ένα κουαρτέτο εκλεκτών μουσικών στις 9 Ιανουαρίου.

Η Δήμητρα Γαλάνη μπαινοβγαίνει στον κήπο της ελληνικής μουσικής όπως άλλοι μπαινοβγαίνουν στο σπίτι τους. Καταδύεται στα άδυτα της παράδοσής μας, λοξοκοιτάει προς την Ανατολή, παίζει με τη Δύση, ενδίδει σε πειραματισμούς. Με γούστο και γνώση πάντα, που τής επιτρέπουν να περνάει τους κάβους με ασφάλεια.

Η παράσταση που θα παρουσιάσει στην πρώτη εμφάνισή της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει τις ιδιαιτερότητές της. Είναι μια παράσταση με άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. Τραγούδια που αποτελούν μέρος της κληρονομιάς μας, ενορχηστρωμένα μοναδικά από τα μέλη ενός κουαρτέτου αποτελούμενου από τους Πέτρο Κλαμπάνη στο κοντραμπάσο, Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι, στο λαούτο και στη κιθάρα, Σπύρο Μάνεση στο πιάνο και Χρήστο Ραφαηλίδη στο βιμπράφωνο.

Οι ενορχηστρώσεις τους αναδεικνύουν τις διαφορετικές επιρροές που συνυπάρχουν στην ελληνική μουσική από Δύση και Ανατολή. Επιρροές που υπογραμμίζονται από τις ερμηνείες της Δήμητρας Γαλάνη, του πέμπτου «μέλους» του κουαρτέτου, οι οποίες άφησαν άφωνο το κοινό της Μικρής Επιδαύρου τον Ιούλιο και έγιναν αφορμή για να πουν κάποιοι ότι η συγκεκριμένη παράσταση είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει η ερμηνεύτρια τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια.

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης- Αιθουσα Φιλων της Μουσικής, Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2015, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Τιμές εισιτηρίων: 35€, 30€, 25€ (20€*), 20€ (15€*), 10€ (περιορισμένης ορατότητας) * Τιμές εισιτηρίων για μαθητές, φοιτητές, κατόχους κάρτας ανεργίας. Προπώληση: εκδοτήρια ΟΜΜΘ και Αριστοτέλους (2310895938-9) και στο www.tch.gr.