ΜΟΥΣΙΚΗ

Φυσάει «Νοτιάς» στον Ιανό (ακούστε το τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη)

Δημοσίευση 21 Ιανουαρίου 2016, 13:01 / Ανανεώθηκε 22 Ιανουαρίου 2016, 18:33
Φυσάει «Νοτιάς» στον Ιανό (ακούστε το τραγούδι με τον Γιώργο Μαργαρίτη)
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει το original soundtrack της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα παρουσιάσει το original soundtrack της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου.

Η συνεργασία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα με τον Τάσο Μπουλμέτη βαστάει από παλιά. Ποιος δεν θυμάται την  «Πολίτικη Κουζίνα» (2003) και το «Στα λιμάνια ανάψανε φωτιές» με τη Νατάσα Θεοδωρίδου σε μεγάλες φόρμες; Και τότε η Ευανθία Ρεμπούτσικα είχε ντύσει τις εικόνες του σκηνοθέτη με μελωδίες που πάντρευαν ανατολίτικους δρόμους με δυτικές μουσικές φόρμες, τροφοδοτώντας τη φαντασία μας και το airplay των ραδιοφωνικών σταθμών.

Από την «Πολιτική Κουζίνα» ως τον «Νοτιά» πέρασαν κάτι παραπάνω από δώδεκα χρόνια, όμως η χημεία ανάμεσα στον Μπουλμέτη και τη Ρεμπούτσικα αποδεικνύεται ανθεκτική στον χρόνο, ικανή πάντα να παράγει συγκινήσεις και σουξέ. Ακούστε τον «Νοτιά», το χασάπικο σε στίχους του σκηνοθέτη που ερμηνεύει ο Γιώργος Μαργαρίτης για τις ανάγκες της ταινίας και θα καταλάβετε.

Τώρα το soundtrack της ταινίας που παίζεται αυτή την εποχή στις αίθουσες παρουσιάζεται για πρώτη φορά ολοκληρωμένο στο κοινό από την ίδια την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τους συνεργάτες της. Δεκατέσσερα ορχηστρικά θέματα, από τανγκό («La Boca») έως χασάπικα («Στις γειτονιές») και δύο τραγούδια, το «Μην Ξαναγυρνάς» με την Ανατολή Μαργιόλα και το «Νοτιάς» με την μοναδική ερμηνεία του Γιώργου Μαργαρίτη, συνθέτουν ένα πρωτότυπο μουσικό τοπίο γεμάτο εναλλαγές που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει.

Η παρουσίαση του soundtrack της ταινίας «Νοτάς» (κυκλοφορεί από τη Feelgood Records) θα γίνει την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στις 20:30 στον Ιανό, Σταδίου 24, Αθήνα, τηλ. 210 3217917. Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:30. Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από το IANOS RADIO.