current views are: 7

13 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση14:08

Χειμερινοί Κολυμβητές, Μπάντα της Φλώρινας, Ματούλα Ζαμάνη και Dj Palov μαζί στην Πειραιώς αύριο

Με μια μεγάλη γιορτή στις 14 Ιουνίου στον χώρο της Πειραιώς 260 ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Δημοσίευση 14:08’

Με μια μεγάλη γιορτή στις 14 Ιουνίου στον χώρο της Πειραιώς 260 ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Με μια μεγάλη γιορτή στις 14 Ιουνίου στον χώρο της Πειραιώς 260 ξεκινάει το φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Θριαμβευτική θα είναι η έναρξη του φετινού φεστιβάλ Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στην Πειραιώς 260, τον «πολυχώρο» που φιλοξενεί κατά κανόνα τα πιο «ψαγμένα» και πειραματικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Με νταούλια και βιολιά και υπολογιστές, με χάδια και χαστούκια, οι Χειμερινοί Κολυμβητές, η Μπάντα της Φλώρινας, η Ματούλα Ζαμάνη και ο Dj Palov θα μας παρασύρουν σε μια διονυσιακή γιορτή που θα σημάνει την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν για τους φιλότεχνους.

Την έναρξη των «εργασιών» θα κηρύξουν οι Χειμερινοί Κολυμβητές, με τον Αργύρη Μπακιρτζή σε πρώτο πλάνο, οι οποίοι εμφανίζονται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ. Μαζί τους και η Μπάντα της Φλώρινας, σχήμα με το οποίο οι Κολυμβητές έχουν συμπράξει πολλές φορές, στην πρώτη εμφάνισή τους μετά την πρόσφατη απώλεια του μεγαλύτερου μέλους της Γιώργου Βαλκάνη.

Τα δύο σχήματα θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει μελοποιήσεις λυρικών κομματιών από δράματα του Σαίξπηρ, με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, μελοποιήσεις Ελλήνων και ξένων ποιητών (Ελύτης, Βάρναλης, Καββαδίας, Βαρβέρης, Καϊς εμπν Μουάζ κ.ά.). Φυσικά, δεν θα λείψουν και τα αγαπημένα τραγούδια και οι μουσικές από το ρεπερτόριο τους, από τη δημοτική παράδοση, καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το ρεμπέτικο και το ελαφρό τραγούδι. Τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τη Μπάντα της Φλώρινας θα συνοδεύει επί σκηνής δεκαμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Βρυζάκη και εκλεκτοί καλεσμένοι, μουσικοί και μη, όπως η Μάρθα Φριντζήλα, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Θωμάς Κοροβίνης, τη Σταυρούλα Παυλίκου και άλλοι καλεσμένοι-έκπληξη!

Τα δύο σχήματα θα διαδεχτεί στη σκηνή η Ματούλα Ζαμάνη, μία από τις πιο δυναμικές περσόνες της ελληνικής μουσικής. Η εμβληματική performer θα παρουσιάσει από τη σκηνή της Πειραιώς 260 γαλαξιακές μουσικές και τραγούδια που τρυπώνουν στην καρδιά.

Η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τον Palov και χορό. Ο Palov αναμιγνύει και συγχωνεύει μουσικές και ρυθμούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, επηρεασμένος και εμπνευσμένος απο jazz, funk, latin και reggae μελωδίες και ρυθμούς απο την Ανατολή εώς τη Δύση.

Η σύνθεση των Χειμερινών Κολυμβητών είναι:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο, φωνή
Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο, σαξόφωνο
Διονύσιος Ρούσσος: κιθάρα, φωνή

Η σύνθεση της Μπάντας της Φλώρινας είναι:

Λάζαρος Βαλκάνης: κλαρίνο
Τάσος Βαλκάνης του Γεωργίου: τρομπέτα
Τάσος Βαλκάνης του Λάζαρου: τρομπέτα
Θανάσης Σαμαράς: τύμπανα
Βαγγέλης Κόντης: ακορντεόν

Με τη Ματούλα Ζαμάνη εμφανίζονται οι:

Σπύρος Μοσχούτης: τύμπανα-οpi
Θάνος Σταυρίδης: ακορντεόν-πλήκτρα
Γιάννης Κονταράτο: βιολί
Κωνσταντίνος Ζουγανέλης: μπάσο
Σταύρος Ρουμελιώτης: ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα

Ηχολήπτες: Δημήτρης Δημητριάδης, Νίκος Κόλλιας
Φώτα: Μελίνα Ζερβάκη

Γιορτή έναρξης Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου (Χειμερινοί Κολυμβητές, Μπάντα της Φλώρινας, Ματούλα Ζαμάνη, DJ Palov), Πειραιώς 260,  14 Ιουνίου, ώρα 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ με μπύρα (με την επίδειξη εισιτηρίου). Η μπύρα είναι χορηγία της HEINEKEN.

 


σχετικα αρθρα