current views are: 9

7 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση17:46

Βρώμικα Blues και swing αλητείες το Σάββατο

SugahSpank! & The Swing Shoes και Appalachian Cobra Worshipers στο ΙΛΙΟΝ plus από το Merlin’s Music Box

Δημοσίευση 17:46’

SugahSpank! & The Swing Shoes και Appalachian Cobra Worshipers στο ΙΛΙΟΝ plus από το Merlin’s Music Box

SugahSpank! & The Swing Shoes και Appalachian Cobra Worshipers στο ΙΛΙΟΝ plus από το Merlin’s Music Box

Το Merlin’s Music Box, το ιστορικό φανζίν που «κυκλοφορεί» στο διαδίκτυο, παρουσιάζει τους SugahSpank! & The Swing Shoes μαζί με τους Appalachian Cobra Worshipers το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο ΙΛΙΟΝ plus.

SUGAHSPANK! & THE SWING SHOES
Οι Swing Shoes καθιερώθηκαν μετά τον πρώτο τους δίσκο «Ladies and Gents…
Here’s The Swing Shoes» (2010) παίζοντας ένα κράμα gypsy swing και παραδοσιακής μουσικής που άνοιξε δρόμους και δημιούργησε ρεύμα. Μετρούν ήδη εννέα χρόνια πορείας στη μουσική σκηνή της Αθήνας. Σε όλη τη διαδρομή διατήρησαν την παρεΐστικη ενέργεια και τη διάθεση για πειραματισμό, στοιχεία που αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις στην πορεία τους.

Πριν 5 χρόνια συνάντησαν την Sugahspank!, μια φωνή κατευθείαν από το Χάρλεμ του Πειραιά, και μαζί έγιναν ένα από τα πιο περιζήτητα live σχήματα της αθηναϊκής νύχτας. H «μαύρη Πειραιώτισσα» πρωτοεμφανίστηκε στην underground σκηνή δεκατεσσάρων χρονών, ερμηνεύοντας από σόουλ και χιπ χοπ, μέχρι ροκ, μπλουζ και σουίνγκ. Έκανε το δισκογραφικό της ντεμπούτο το 2008 με το σόλο άλμπουμ «The incredible, the invisible» κερδίζοντας το ελληνικό και το διεθνές κοινό.

Πλέον δίνουν μαζί συναυλίες σε σκηνές και φεστιβάλ στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ τα καλοκαίρια του 2012 και του 2014 παίζουν μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και συμμετέχουν σε φεστιβάλ στην Κύπρο και τη Γερμανία. Πολυσυλλεκτικοί και ανήσυχοι, καταπιάστηκαν με τα blues και τα gospel και σταδιακά αρχίζουν να συνθέτουν original υλικό, το οποίο ηχογραφουν ζωντανά το 2014. Το άλμπουμ Sugahspank! & The Swing Shoes “A Holy Show” γίνεται δεκτό πολύ θερμά από μουσικοκριτικούς και κοινό. Μουσικά, οι αναφορές τους είναι ριζωμένες στην παράδοση αλλά οι εκτελέσεις τους είναι ανατρεπτικές.

Sugahspank! – Τραγούδι
Άδωνις Γουλιέλμος – Κιθάρα
Γιώργος Κούτρας – Κιθάρα, Slide κιθάρα, Κλαρινέτο
Πάνος Τομαράς – Μπάσο
Βαγγέλης Κασβίκης – Ντραμς
Μαζί τους: Ιάκωβος Κρόκος – Φυσαρμόνικα

APPALACHIAN COBRA WORSHIPERS
Όταν ο Αθανάσιος Γεωργιάδης ξεκίναγε τη χάραξη της Πατησίων το 1908,
με το μεγάλο όραμα να ενώσει τα Πατήσια με την πλατεία Ομονοίας, ήρθε αντιμέτωπος με τον χειρότερο εφιάλτη του. Mια μεγάλη τρύπα στο ύψος της Κοδριγκτώνος κατάπιε τον εσκαφέα μαζί με τον οδηγό του, τον Παυλάρα, ο οποίος καταπλακώθηκε.

Ο θείος του Παυλάρα, μετανάστης και bluesman σε μια πολιτεία στους πρόποδες των Απαλαχίων, εμπνεύστηκε και έγραψε σαν φόρο τιμής για τον ανηψιό του τους στίχους του τραγουδιού ”Death don’t have no mercy”, που αργότερα βέβαια έγινε μεγάλη επιτυχία.
Πέρασαν 108 χρόνια από τότε και η μοίρα τα έφερε ώστε ο τρισέγγονος του Παυλάρα, Παυλάρας ο τρίτος, να είναι φίλος και συνεργάτης των Appalachian Cobra Worshipers!!

IΛΙΟΝ plus, Πατησίων και Κοδριγκτώνος,  Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ. Είσοδος: 8€