current views are: 10

21 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση12:31

Ανοιχτή χριστουγεννιάτικη πρόσκληση για ανέργους από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διακόσια δωρεάν εισιτήρια θα προσφέρει το Μέγαρο για την χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 12:31’

Διακόσια δωρεάν εισιτήρια θα προσφέρει το Μέγαρο για την χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Διακόσια δωρεάν εισιτήρια θα προσφέρει το Μέγαρο για την χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει με μια μεγάλη πανηγυρική συναυλία της νεανικής συμφωνικής ορχήστρας MOYSA την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Η ορχήστρα που συγκροτήθηκε πριν από λίγους μήνες και έχει ήδη στο ενεργητικό της σημαντικές συνεργασίες –μεταξύ αυτών και η εμφάνισή της τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μαζί με την κορυφαία Βασιλική Ορχήστρα Κοσέρτχεμαου του Άμστερνταμ- θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου.

Πενήντα έξι νεαροί μουσικοί του σχήματος θα συμπράξουν με τον αμερικανό βιολονίστα Κουρτ Νικάνεν (Kurt Nikkanen), την πιανίστρα Μαρία Αστεριάδου και τον βιολοντσελίστα Γιάννη Τσιτσελίκη στο Τριπλό Κοντσέρτο για βιολί, πιάνο και βιολοντσέλο σε ντο μείζονα (έργο 56) και στη Συμφωνία Αρ. 5 σε ντο ελάσσονα (έργο 67).

Της συναυλίας που θα φιλοξενηθεί στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής θα προηγηθεί ένας σύντομος μουσικός «πρόλογος» από τη Νεανική Ορχήστρα Εγχόρδων της MOYSA η οποία συγκροτήθηκε πρόσφατα ως αυτόνομο σχήμα. Τριάντα ένας νέοι μουσικοί θα παρουσιάσουν τη Σερενάτα για Ορχήστρα Εγχόρδων του Αμερικανού συνθέτη Νόρμαν Λέιντεν (1917-2014) και τη Σουίτα της Άγιας Νύχτας σε επεξεργασία και διασκευή του Θοδωρή Παπαδημητρίου στο φουαγιέ του κεντρικού κτιρίου του Μεγάρου. 

Πώς θα γίνει η διανομή:

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα εκδώσει εισιτήρια μηδενικής τιμής για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία, διάρκειας 90 λεπτών, αλλά και τη μουσική εκδήλωση πριν από τη συναυλία, διάρκειας 15 λεπτών. 

Κάθε άνεργος θα μπορεί να παραλαμβάνει μόνον ένα (1) εισιτήριο, που θα αντιστοιχεί σε δύο (2) άτομα (ένα για τον ίδιο και ένα για τον/τη συνοδό του/της, ανεξαρτήτως εάν ο δεύτερος είναι άνεργος ή όχι). Η έκδοση δωρεάν εισιτηρίων θα γίνει μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου των 200 θέσεων, ενώ θα τηρηθεί αυστηρώς σειρά προτεραιότητας.

Η διανομή των μηδενικών εισιτηρίων θα γίνει από τα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής (κτήριο Μ1, 25ης Μαρτίου & Παραλία, τηλ. 2310 895.800), κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 10.00 – 18.00

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, 10.00 – 18.00

Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον τα μηδενικά εισιτήρια εξαντληθούν είτε κατά την πρώτη ημέρα (22.12.2016) είτε πριν από την παρέλευση του ωραρίου της δεύτερης ημέρας (23.12.2016), δεν πρόκειται να εκδοθούν πρόσθετα εισιτήρια. Η διάθεση των μηδενικών εισιτηρίων θα γίνει σύμφωνα με την ώρα προσέλευσης του κάθε ενδιαφερομένου. Τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές κρατήσεις για τα δωρεάν εισιτήρια δεν είναι αποδεκτές.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παραλαβή είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας του ενδιαφερομένου και της κάρτας ανεργίας αυτού (ΟΑΕΔ), η οποία θα πρέπει να είναι ενεργή, δηλαδή να ισχύει κατά την ημέρα της συναυλίας.

Μειωμένα εισιτήρια 5€

Σημειώνεται ότι για τη χριστουγεννιάτικη συναυλία της MOYSA ισχύουν επίσης εισιτήρια μειωμένης τιμής προς 5 € έκαστο για τις ακόλουθες κατηγορίες θεατών:

Φοιτητές, μαθητές, παιδιά, πολύτεκνους, σπουδαστές ωδείων, κατόχους Κάρτας Αλληλεγγύης, Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων (EYC) και Διεθνούς Φοιτητικής Ταυτότητας (ISIC), άτομα με αναπηρία, μέλη Σωμάτων Ασφαλείας, σπουδαστές σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ), Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).

Τα φοιτητικά, μειωμένα ή άλλα ειδικά εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά τα δικαιολογητικά βρίσκονται σε ισχύ.

Για όλες τις άλλες κατηγορίες θεατών η γενική είσοδος στη συναυλίας της 23ης Δεκεμβρίου αντιστοιχεί σε 10 €.

Χριστουγεννιάτικη συναυλία της ορχήστρας MOYSA, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 21:00 (μίνι συναυλία στο φουαγιέ 20:15).


σχετικα αρθρα