ΜΟΥΣΙΚΗ

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…» του Δημήτρη Λάγιου στο Μέγαρο

Δημοσίευση 23 Ιανουαρίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2017, 19:43
«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…» του Δημήτρη Λάγιου στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δώρος Δημοσθένους και η Υακίνθη Λάγιου σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη που έφυγε πρόωρα

Ο Γιώργος Νταλάρας, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Δώρος Δημοσθένους και η Υακίνθη Λάγιου σε μια συναυλία-αφιέρωμα στον συνθέτη που έφυγε πρόωρα

«Ο Δημήτρης Λάγιος πέρασε από το ελληνικό στερέωμα σαν ένας μετεωρίτης φωτίζοντας με δύναμη τον ουρανό και σβήνοντας παράδοξα και αιφνίδια. Η εφηβική ανυπότακτη ψυχή του, το μελωδικό ένστικτο, η πίστη στο υψηλό τον χαρακτήρισαν σε όλη τη διάρκεια της αστραπιαίας σταδιοδρομίας του» γράφει ο ποιητής Στρατής Πασχάλης.

Και πράγματι, ο συνθέτης από τη Ζάκυνθο έφυγε σε ηλικία 39 ετών το 1991, αφήνοντας πίσω του ένα έργο μικρό σε έκταση αλλά πελώριο στη σύλληψη και στην υλοποίηση του. Και φίλους, που νιώθουν την απουσία του όσα χρόνια κι αν περάσουν και κρατάνε αναμμένο το κερί της μνήμης του μέσα από τα τραγούδια του.

Ένας από αυτούς, ο πιο στενός, ήταν ο Γιώργος Νταλάρας, ο ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του Λάγιου που μοιράζονταν μαζί του την αγάπη του για την Κύπρο, την δεύτερη «πατρίδα» του.

Με αφορμή την επέτειο των είκοσι πέντε χρόνων από τον θάνατο του Δημήτρη Λάγιου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Φωτεινή Βελεσιώτου,  το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου  Διάσταση, ο Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια συναυλία αφιέρωμα στον δημιουργό των «Όμορφη και παράξενη πατρίδα», «Να ονειρεύομαι», «Τι πάθος», «Περαστικός κι αμίλητος», «Βαπόρι στολισμένο βγαίνει στα βουνά» και πολλών άλλων.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο  ίδρυμα Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ενώ οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

«Όμορφη και παράξενη πατρίδα…», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00. Τιμές εισιτηρίων: € 15, 25, 35, 55 (Διακεκριμένη ζώνη),φοιτητικό, AMEA, 65+, συνταξιούχοι € 10,00. Πληροφορίες -προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 72 82 333, www.megaron.gr