ΜΟΥΣΙΚΗ

Ποπ «διασταυρώσεις» και Plastic Flowers στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση 5 Μαΐου 2015, 14:57 / Ανανεώθηκε 5 Μαΐου 2015, 14:02
Ποπ «διασταυρώσεις» και Plastic Flowers στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Το μπαρ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε συναυλιακό χώρο για να υποδεχτεί τους φίλους του Dream Pop ντουέτου Plastic Flowers την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Το μπαρ του Μεγάρου μετατρέπεται σε συναυλιακό χώρο για να υποδεχτεί τους φίλους του Dream Pop ντουέτου Plastic Flowers την Παρασκευή 15 Μαΐου.

Ακόμα και οι πολιτιστικοί οργανισμοί που από γεννησιμιού τους τάχθηκαν να υπηρετούν ένα συγκεκριμένο είδος τέχνης, την κλασική μουσική εν προκειμένω, περιοδικά παρεκκλίνουν από το γράμμα και τις λέξεις των προγραμματικών δηλώσεων τους και στρέφονται προς άλλες αγκαλιές. Πιο φιλικές προς το νεανικό κοινό αλλά και τους λάτρεις μουσικών ειδών που στερούνται δικών τους «μεγάρων». Όμως, όσο ευπρόσδεκτες και αν είναι αυτές οι «παρεκκλίσεις», το πρόβλημα που διαπιστώνουν οι επισκέπτες αυτών των εκδηλώσεων είναι το «αταίριαστο» ανάμεσα στο περιεχόμενο –τη μουσική, για παράδειγμα- και τη φόρμα του πράγματος που επιβάλλεται από τον χώρο –οι τζαζ αυτοσχεδιασμοί μοιάζουν περίεργα απονευρωμένοι σε μια αίθουσα κατάλληλη για συμφωνική μουσική.

Οι υπεύθυνοι του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μετά από ώριμη σκέψη, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ένα πρόβλημα που δεν μπορείς να το λύσεις, μπορείς πάντα να το παρακάμψεις. Εν ολίγοις, όταν οι συναυλιακές αίθουσες κρίνονται ανεπαρκείς για να υπηρετήσουν τον σκοπό μιας εκδήλωσης, τότε υπάρχει και το μπαρ.

Οι συναυλίες της ενότητας «Crossover» προσφέρονταν για το τεστάρισμα της ιδέας. Άλλωστε crossover στη μουσική σημαίνει διασταύρωση ειδών, εποχών και τρόπων, γεγονός που από μόνο του προσδίδει στις σχετικές εκδηλώσεις μια κάποια ελαφρότητα, έναν casual χαρακτήρα που κοντράρεται με την λογική της παραδοσιακής αίθουσας συναυλιών.

Το σκεπτικό των ιθυνόντων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο με τη συναυλία των Lifelike Portrait στο μπαρ του κτιρίου Μ2, στον πρώτο όροφο. Το κοινό που πλημμύρισε τον χώρο έδωσε έμπρακτα την συγκατάθεσή του για τη συνέχεια.

Η επόμενη προγραμματισμένη συναυλία του κύκλου «Crossover» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαΐου με «πρωταγωνιστές» τους Plastic Flowers. Το Dream Pop ντουέτο που σχηματίστηκε το 2011 στη Θεσσαλονίκη και πλέον δημιουργεί με έδρα το Λονδίνο επιστρέφει στην γενέτειρά του επαυξημένο­­­­, με νέο μόνιμο τρίτο μέλος, και με πιο έντονο ηλεκτρονικό ύφος, για να παρουσιάσει υλικό από το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο «Evergreen», αλλά και από το επερχόμενο EP τους με τίτλο «Summer of ΄92».

 
Crossover vol. I  οι μπάντες στο μπαρ | Plastic Flowers, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου & Παραλία,  τηλ. 231 089 5800, Παρασκευή, 15 Μαΐου, 21.00. Γενική είσοδος: 7 €. Πληροφορίες – εισιτήρια στα εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής, στα εκδοτήρια της Πλατείας Αριστοτέλους, στο 2310895938-9 και στο www.tch.gr .