ΜΟΥΣΙΚΗ

Gospel, jazz και ύμνοι τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.

Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 14:50 / Ανανεώθηκε 4 Απριλίου 2017, 14:04
Gospel, jazz και ύμνοι τη Μεγάλη Εβδομάδα στο Κ.Π.Ι.Σ.Ν.
Facebook Twitter Whatsapp

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας εύχεται Καλό Πάσχα με μια σειρά από πασχαλινά κοντσέρτα στον Φάρο!

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας εύχεται Καλό Πάσχα με μια σειρά από πασχαλινά κοντσέρτα στον Φάρο!

Tο Κ.Π.Ι.Σ.Ν. δημιούργησε και παρουσιάζει αποκλειστικά στους επισκέπτες του Πασχαλινά κονσέρτα που περιλαμβάνουν από gospel και jazz μέχρι Ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, γεφυρώνοντας τις αποστάσεις και θυμίζοντας όλα όσα μας ενώνουν. Μέσα από ένα οδοιπορικό με κατανυκτικούς και ανυψωτικούς ήχους και λογοτεχνικά κείμενα οι καλλιτέχνες των κονσέρτων μας μεταφέρουν μηνύματα χαράς, ελπίδας και αγάπης.

Η αυλαία ανοίγει με μια gospel συναυλία από τους Gumbo Ya Ya feat.Esterina (Κυριακή των Βαΐων // 09.04, 21:00), το μουσικό σχήμα του Αμερικανού πιανίστα John Higgins. Με έντονο το στοιχείο της jazz & blues παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, η μουσική τους συνδυάζει τους έντονους ρυθμούς με τη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Το σχήμα θα πλαισιώσει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Εστερίνα.

Τη σκυτάλη παίρνει η μουσικοθεατρική παράσταση «Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον» (Μεγάλη Τρίτη// 11.04, 21:00). Μέσα από Ελληνόφωνους και Αραβόφωνους ύμνους που ερμηνεύει η Αθηνά Χιώτη, αλλά και λογοτεχνικά κείμενα, επιχειρείται ένα οδοιπορικό στα Θεία Πάθη αναζητώντας τα κοινά σημεία τους με τον Γολγοθά της προσφυγιάς.


Αθηνά Χιώτη

Τα Πασχαλινά Κονσέρτα του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. ολοκληρώνονται με τζαζ νότες. Το κουαρτέτο του Τάκη Πατερέλη θα μας μυήσει στον κόσμο του A Love Supreme (Μεγάλη Πέμπτη // 13.04, 21:00), του άλμπουμ - σταθμού στην καριέρα του σαξοφωνίστα John Coltrane. Το άλμπουμ αποτελεί ουσιαστικά έναν jazz θρησκευτικό ύμνο σε τέσσερα μέρη, βασισμένο στην Υπέρτατη Αγάπη για την Ύπαρξη που κατά τον ίδιο τον Coltrane ήταν το άλλο πρόσωπο του Θεού.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (Ι.Σ.Ν.).

Πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο https://www.snfcc.org/you-the-snfcc/planning-your-visit/?lang=el
Αθηνά