ΜΟΥΣΙΚΗ

Jazz γενέθλια για το JazzPoint

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2017, 17:04 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2017, 16:21
Jazz γενέθλια για το JazzPoint
Facebook Twitter Whatsapp

Πέντε χρόνια κλείνει το αγαπημένο μουσικό στέκι της οδού Ακαδημίας και μας προσκαλεί να τα γιορτάσουμε με πολλά live από τους πιο σημαντικούς μουσικούς της ελληνικής jazz σκηνής

Πέντε χρόνια jazz ιστορίας συμπλήρωσε το JazzPoint στο πόστο του στο κέντρο της Αθήνας και το ευχαριστούμε γι’ αυτό. Το ευχαριστούμε για τις μουσικές που μας «κέρασε», για τις εκπλήξεις που μας επιφύλαξε, για τη θερμή φιλοξενία του και για τις ποιοτικές επιλογές του. 

Η φετινή σεζόν στο JazzPoint ξεκινάει την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου με μια γιορτή γενεθλίων για όλους τους φίλους του, θαμώνες και μουσικούς. Τη μουσική για τη βραδιά θα επιλέξει η Ευδοκία Πρέκα.

Όμως, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στις 11 τον «λόγο» θα έχουν οι Manos Loutas Trio.

H μπάντα της οποίας ηγείται ο Μάνος Λούτας, ένας από τους καλύτερους μπασίστες της ελληνικής jazz σκηνής, θα παρουσιάσει νέο πρωτότυπο υλικό της με επιρροές από κλασική και jazz έως ethnic.

Ο Μάνος Λούτας έχει σπουδάσει και παίξει δίπλα στους καλύτερους τζαζίστες μουσικούς στη διάρκεια της εννιάχρονης διαμονής του στη Νέα Υόρκη. Ο Σεραφείμ Μπέλος (στο μπάσο) έχει διανύσει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική διαδρομή με σημαντικές συνεργασίες από την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη ως το Παρίσι. Η πολύτιμη εμπειρία που κουβαλάει μαζί του αποτυπώνεται στο στέρεο και ροκ παίξιμό του. Το τρίο ολοκληρώνεται με τον πιανίστα Brian Voll, μεγαλωμένο στον Καναδά, ο οποίος, εκτός από την βεβαιωμένη δεξιοτεχνία του σε όλα τα είδη της κλασικής jazz, εξερευνά καινούριους ρυθμούς και αρμονίες μέσα από τον αυτοσχεδιασμό.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 11 τη σκηνή θα καταλάβουν οι Afrodyssey Orchestra.

Οι Afrodyssey Orchestra ιδρύθηκαν στην Αθήνα το Μάρτιο του 2013. Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη jazz, τη funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση. Παίζουν κυρίως δικές τους συνθέσεις χρησιμοποιώντας όργανα άγνωστα στο ευρύ κοινό όπως το Kamelen Ngoni που είναι ένα είδος αφρικανικής άρπας και το Balafon που είναι ο αφρικανός πρόγονος της Marimba και του Vibraphone.

Το σχήμα απαρτίζουν οι Konstantinos Arvanitis (Guitar), Vassilios Ikonomidis (Percussion, Balafon, Keyboard), Christos Konstantinidis (Drums), Vasilis Papastamopoulos (Bass), Narayan Protin (Djembe, Congas, Kamelen Ngoni) και Thodoris Rellos (Saxophones).   

JazzPoint, Ακαδημίας 18, Αθήνα, τηλ. 210 3235911.