ΜΟΥΣΙΚΗ

To Bodyterranean – The Show επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιανουαρίου 2019, 13:06
To Bodyterranean – The Show επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του θα δώσουν δύο  παραστάσεις, στις 24 και 25 Ιανουαρίου,  βασισμένες στο άλμπουμ του ιταλού καλλιτέχνη «Bodyterranean» με καλεσμένους την Ειρήνη Δερέμπεη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο

Ο ήχος του σώματος, η φωνή, η παράδοση: αρχέγονα συστατικά για μία πολύ σύγχρονη και πρωτοποριακή παράσταση, που συνδυάζει ρυθμό και κίνηση, μουσική και θέατρο, χωρίς κανένα άλλο μέσο, εκτός από το ίδιο το ανθρώπινο σώμα.

Ο Simone Mongelli και η ομάδα του παρουσιάζουν το «Bodyterranean», έργο βασισμένο στο ομώνυμο άλμπουμ που ο ιταλός καλλιτέχνης εξέδωσε στο τέλος του 2016, αποτέλεσμα μίας μακρόχρονης έρευνας πάνω στο πάντρεμα της σύγχρονης γλώσσας της Body Music με την αρχαία γλώσσα της παράδοσης της Ελλάδας και της Ιταλίας, όπου χρησιμοποίησε αποκλειστικά τους ήχους του σώματος και της φωνής.

Ένα έργο που πρωτοτυπεί στην Ελλάδα, και όχι μόνο, το οποίο έρχεται σαν συνέχεια της καλλιτεχνικής πορείας του Simone Mongelli, και της προσωπικής του έρευνας πάνω στο παραδοσιακό υλικό.

Στο άλμπουμ συνέπραξε με πολλούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από το διεθνή κύκλο της Body Music και από την εγχώρια σκηνή της παραδοσιακής και a cappella μουσικής, όπως τους Max Pollak, Bryan Dyer, Antwan Davis και Raùl Cabrera, την Αρετή Κετιμέ, την Μαρία Κώτη, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο (στα φωνητικά!), τον Αλέξανδρο Καψοκαβάδη, τα φωνητικά σύνολα Πλειάδες και Stringless, τους beat-boxers Word of Mouth, τον Θάνο Δασκαλόπουλο.

Για την υλοποίηση της παράστασης, ύστερα από διαδικασία ακρόασης, επέλεξε νέους και ταλαντούχους καλλιτέχνες και performers, με ειδικότητες στο παραδοσιακό τραγούδι, το χορό, την μουσική του σώματος και γενικά το performing, για να δημιουργήσει μία καινούργια, δυναμική ομάδα που υπόσχεται πολλά.

Το Bodyterranean είναι μία πλούσια, δυναμική παράσταση με κύρια συστατικά τον ρυθμό και την πολυρυθμία, τη μελωδία και την πολυφωνία, την κίνηση και την ατμόσφαιρα, και με επίκεντρο το σώμα.

Η παράσταση έκανε την πρεμιέρα της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2017, στο πλαίσιο του IBMF, το μεγαλύτερο φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Keith Terry (http://www.internationalbodymusicfestival.com/), σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία κοινού και κριτικής.

Οι συντελεστές της παράστασης:
Simone Mongelli  (σύλληψη, συνθέσεις και ενορχηστρώσεις παραδοσιακού υλικού, σκηνοθεσία, body percussion, φωνητικά)
Σίσσυ Πιντέλα ( body percussion, φωνητικά, χορός )
Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη (body percussion, φωνητικά, χορός)
Άλκης Δήμος (φωνητικά, body percussion, beat-box)
Λήδα Δουμουλιάκα (τραγούδι, φωνητικά, body percussion)
Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου (τραγούδι, φωνητικά, body percussion)
Φώτης Φωτόπουλος (body percussion, φωνητικά)
Ναταλία Λαμπαδάκη (τραγούδι, φωνητικά, body percussion)
Τάσος Σκλαβούνος (φωτισμός)
Νικόλας Σταυριανουδάκης (ήχος)
Κωνσταντίνα Κρίγκου ( κοστούμια)

Guests:
Ειρήνη Δερέμπεη (τραγούδι)
Γεράσιμος Ανδρεάτος (τραγούδι)

Bodyterranean-The Show, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 24 & 25 Ιανουαρίου 2019, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Ειδική τιμή προπώλησης 10€, γενική είσοδος 15€, μειωμένο εισιτήριο 12€