ΜΟΥΣΙΚΗ

«Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο» έως 20 Απριλίου στο Gazarte

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 22 Απριλίου 2019, 17:54
«Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο» έως 20 Απριλίου στο Gazarte
Facebook Twitter Whatsapp

Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Μιχάλης Μυτακίδης (a.k.a Β.D Foxmoor των Active Member) και ο Στέλιος Βαμβακάρης ερμηνεύουν τραγούδια του Πατριάρχη του ρεμπέτικου κάτω από τις οδηγίες του Σταύρου Ξαρχάκου

Ο Σταύρος Ξαρχάκος συνεχίζει στο Gazarte με τον δεύτερο κύκλο παραστάσεων και με μία ακόμη ανατρεπτική πρόταση. Ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον Πατριάρχη του ρεμπέτικου και πρόδρομο του κατοπινού λαϊκού τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη.

Μια τολμηρή προσέγγιση από τον συνθέτη, που προσκάλεσε τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Μιχάλη Μυτακίδη (a.k.a. B.D. Foxmoor των Active Member), σε μία αναπάντεχη σύμπραξη.

Τα εμβληματικά τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη θα αντηχήσουν στην κεντρική σκηνή του Gazarte μέσα από την αφοπλιστική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη και την ιδιαίτερη ερμηνεία του Μιχάλη Μυτακίδη.

Ιστορικής σημασίας τραγούδια θα ακουστούν όπως δεν έχουν ακουστεί ξανά, μέσα από τη μοναδική μουσική γραφή του Σταύρου Ξαρχάκου, διευθύνοντας την εννεαμελή ορχήστρα εξαίρετων μουσικών. Συμμετέχει ο γιος του Μάρκου, Στέλιος Βαμβακάρης.

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος μας συνθέτης μιλά με ευλάβεια και σεβασμό για τη μουσική και το έργο του πρωτομάστορα Συριανού. Σίγουρα όμως είναι η φορά που ξεπερνά τα δεδομένα και μας αποκαλύπτει ένα νέο ορίζοντα.

Ένα αφιέρωμα πέρα από κάθε μουσικό στερεότυπο στη μουσική της Ελλάδας, στο ρεμπέτικο τραγούδι  και στο θεμελιωτή του, Μάρκο Βαμβακάρη.

Μαζί τους οι μουσικοί:
Νεοκλής Nεοφυτίδης (πιάνο)
Βασίλης Δρογκάρης (ακορντεόν)
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα, νυκτά έγχορδα)
Γιώργος Λιμάκης (κιθάρα)  
Ηρακλής Ζάκκας  (1ο μπουζούκι, μπαγλαμάς , τζουράς)
Δημήτρης Ρέππας (μπουζούκι, μπαγλαμάς , τζουράς)
Μιχάλης Δήμας (μπουζούκι, μπαγλαμάς )
Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο )

Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας, Στέφανος Χατζόπουλος
Φωτισμοί: Δημήτρης Λάιος

Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο, Gazarte Main Stage, Βουτάδων 34, Αθήνα. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 21:30 και Κυριακή 20:30, έως 20 Απριλίου. Τιμές εισιτηρίων: (Προπώληση) από 12€ στο μπαρ, (ταμείο) από 16€ στο μπαρ.

*** Τα εισιτήρια είναι θεάματος & δεν περιλαμβάνουν ποτό