ΜΟΥΣΙΚΗ

«Η Ωραία Κοιμωμένη» από τη Μόσχα με αγάπη

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 25 Φεβρουαρίου 2019, 15:05
«Η Ωραία Κοιμωμένη» από τη Μόσχα με αγάπη
Facebook Twitter Whatsapp

Το κοσμαγάπητο μπαλέτο σε μουσική Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι θα προβληθεί σε μαγνητοσκόπηση από το Θέατρο Μπολσόι της ρώσικής πρωτεύουσας

Τα Μπαλέτα Μπολσόι παρουσιάζουν την Ωραία Κοιμωμένη, ένα από τα πιο παραμυθένια μπαλέτα στην ιστορία του κλασικού χορού, ντυμένη με την ονειρική μουσική του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και χορογραφημένο από τον σπουδαίο Γιούρι Γκριγκόροβιτς. Μια μαγευτική παράσταση που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας και φέρνει στη σκηνή αμέτρητους μαγικούς χαρακτήρες, ξωτικά, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Παπουτσωμένο Γάτο και την όμορφη νεαρή πριγκίπισσα Αυγή, την οποία ενσαρκώνει η Όλγα Σμιρνόβα, ένα «πραγματικά σπάνιο ταλέντο» (The Telegraph).

«Η Ωραία Κοιμωμένη»
Στα δέκατα έκτα γενέθλιά της, η πριγκίπισσα Αυγή, που την είχε καταραστεί η κακιά μάγισσα Καραμπός, πέφτει σε βαθύ ύπνο για εκατό χρόνια. Μόνο το φιλί ενός πρίγκιπα θα μπορέσει να λύσει τα μάγια.

Η μετάδοση της παράστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Η Ωραία Κοιμωμένη»
Διάρκεια: 2 ώρες και 50 λεπτά (με ένα διάλειμμα)
Μουσική: Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι
Χορογραφία: Γκριγκορόβιτς
(λιμπρέτο πάνω στο αντίστοιχο των Ιβάν Βσεβολόσκι και Μαριούς Πετιπά)

Διανομή: Όλγα Σμιρνόβα (Πριγκίπισσα Αυγή), Σεμυόν Τσούντιν (Πρίγκιπας Ντεζιρέ), Αλεξέι Λοπαρέβιτς (Μάγισσα Καραμπός), Γιούλια Στεπάνοβα (Νεράιδα Πασχαλιά), Βιτάλι Μπικτιμίροφ (Τελετάρχης), Αρτέμι Μπελιάκοφ (Γαλάζιο Πουλί), Αναστασία Ντενίσοβα (Πριγκίπισσα Φλορίν)                      

Η Ωραία Κοιμωμένη,  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 17 Μαρτίου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ),  15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public