ΜΟΥΣΙΚΗ

Στέφανος Κορκολής - Σοφία Μανουσάκη σε έργα Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσίευση 16 Απριλίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 16 Απριλίου 2019, 18:54
Facebook Twitter Whatsapp

 

«Επιτάφιος», «Επιφάνια», «Μπαλάντα του Μαουτχαουζεν»: Τρεις από τους πιο εμβληματικούς κύκλους τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη σε μια συναυλία για πιάνο και φωνή στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο «Επιτάφιος» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, που σηματοδότησε την αρχή της άνοιξης του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού στην Ελλάδα. Τα «Επιφάνια» σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη και η «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλλη σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Μίκη Θεοδωράκη από κοινού με τον Στέφανο Κορκολή.

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα ακουστεί το τρίτο μέρος  από την «3η Συμφωνία» του Μίκη Θεοδωράκη σε μεταγραφή- διασκευή  για πιάνο & φωνή από τον Στέφανο Κορκολή, στο οποίο εμπεριέχεται μελοποιημένο απόσπασμα από το ποίημα  «Η Πόλις» του Κ.Π Καβάφη και Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Ο Στέφανος Κορκολής αποκάλυψε μία νέα διάσταση της μουσικής μου». Μ' αυτά τα λόγια ο Μίκης Θεοδωράκης υποδέχτηκε στη μουσική του οικογένεια τον συνθέτη και διεθνούς φήμης σολίστ του πιάνου, Στέφανο Κορκολή.

Καρπός της συνεργασίας τους ήταν οι «χρυσές» δισκογραφικές εκδόσεις «Συνάντηση» και «Συνάντηση ΙΙ» με αποκλειστική ερμηνεύτρια τη Σοφία Μανουσάκη.

Στέφανος Κορκολής - Σοφία Μανουσάκη σε έργα Μίκη Θεοδωράκη, ϊδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 15€, ειδική τιμή προπώλησης 12€ (ισχύει μέχρι την ημέρα της παράστασης), μειωμένο εισιτήριο 10€. Προπώληση εισιτηρίων: http://tickets.mcf.gr/event/stefanos-korkolis-sofia-manousaki-se-erga-miki-theodoraki/