ΜΟΥΣΙΚΗ

H Κάρμεν και ο Πετρούσκα live από τη Μόσχα

Δημοσίευση 3 Μαΐου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 2 Μαΐου 2019, 17:46
H Κάρμεν και ο Πετρούσκα live από τη Μόσχα
Facebook Twitter Whatsapp

 

 

Δύο εμβληματικά μπαλέτα του 20ου αιώνα, βασισμένα στις αριστουργηματικές μελωδίες των Μπιζέ και Στραβίνσκι, θα μεταδοθούν την Κυριακή 19 Μαΐου, σε ζωντανή σύνδεση με το Θέατρο Μπολσόι της ρωσικής πρωτεύουσας

 

Οι φετινές δορυφορικές μεταδόσεις από το ιστορικό Θέατρο Μπολσόι φτάνουν στο τέλος τους την Κυριακή 19 Μαΐου, με την απευθείας προβολή στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας (18:00) σε μία παράσταση δύο εμβληματικών μπαλέτων του 20ού αιώνα, της «Κάρμεν» και του «Πετρούσκα», τα οποία βασίζονται στις αριστουργηματικές μελωδίες τριών μεγάλων συνθετών της γαλλικής και ρωσικής μουσικής: των Μπιζέ–Σεντρίν (Κάρμεν) και του Στραβίνσκι (Πετρούσκα). Τις χορογραφίες ερμηνεύουν με απαράμιλλη τεχνική αρτιότητα οι χορευτές του φημισμένου συγκροτήματος της Μόσχας. Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο–The Bolshoi Ballet Live from Moscow, o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Σουίτα Κάρμεν
H ιστορία της ατίθασης Τσιγγάνας, που πλανεύει τον δεκανέα Δον Χοσέ για να τον παρατήσει, στη συνέχεια, για χάρη του ταυρομάχου Εσκαμίγιο. Η υπέροχη μουσική του Ζωρζ Μπιζέ συναντά την παρτιτούρα του Ροντιόν Σεντρίν, συζύγου της θρυλικής μπαλαρίνας των Μπολσόι Μάγιας Πλισέτσκαγια, η οποία πρωτοχόρεψε Κάρμεν σε χορογραφία του Κουβανού Αλμπέρτο Αλόνσο.

Πετρούσκα
Ένα αγόρι-κούκλα ζωντανεύει για λίγο, τόσο όσο για να ερωτευτεί την μπαλαρίνα και να χάσει τη ζωή του για χάρη της. Το αριστούργημα του Ίγκορ Στραβίνσκι, που πρωτοανέβηκε με τον Βάτσλαβ Νιζίνσκι στον ρόλο του Πετρούσκα από τα Ρωσικά Μπαλέτα του Σεργκέι Ντιάγκιλεφ, παρουσιάζεται σε νέα χορογραφία του Ρουμάνου Έντβαρντ Κλουκ, η οποία έκανε πρεμιέρα στα Μπαλέτα Μπολσόι τον Νοέμβριο του 2018.

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet των Μπολσόι

Σουίτα Κάρμεν / Πετρούσκα, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 19 Μαΐου, ώρα 18:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 15 € (γενική είσοδος). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public