ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Μαρία Παπαγεωργίου με «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά» στον Κήπο

Δημοσίευση 12 Ιουνίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 13 Ιουνίου 2019, 14:06
Η Μαρία Παπαγεωργίου με «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά» στον Κήπο
Facebook Twitter Whatsapp

 

 

Με την κιθάρα της αγκαλιά, η ερμηνεύτρια και συνθέτις θα μας ταξιδέψει στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με τραγούδια, από Μίκη Θεοδωράκη έως Portishead, την Παρακσευή 5 Ιουλίου

Αυτό το μοναδικό πλάσμα, που πάλλεται σε κάθε νότα και ερμηνεύει την κάθε λέξη όποιου τραγουδιού επιλέξει να πει, μας καλεί μια καλοκαιρινή βραδιά του Ιουλίου κάτω από τα αστέρια να ελευθερώσουμε τη φωνή που κρύβουμε μέσα μας, να τραγουδήσουμε παρέα, να αγαπήσουμε τη μοναξιά μας και να δούμε μαζί της, σε ένα παράτολμο ταξίδι, «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά».

Έπειτα από τρεις προσωπικούς δίσκους («Όμορφοι και ηττημένοι», «Άβουλο θεριό» και «Μνήμη»), το άλμπουμ «4 χρόνια Δευτέρα» που ηχογραφήθηκε ζωντανά, με αφορμή τις εμφανίσεις της στη σκηνή του Σταυρού του Νότου, αλλά και τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη για τον δίσκο «Αλληλογραφία», στον οποίο διασκευάζει τραγούδια του μεγάλου μας συνθέτη, η Μαρία Παπαγεωργίου έρχεται στον Κήπο, για πρώτη φορά, με μια δική της, απολύτως προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών. 

Τραγουδάει σε «χρόνο ενεστώτα» σαν να απευθύνεται σε έναν σημαντικό για εκείνη παραλήπτη:  το κοινό της, όπου κι αν βρίσκεται, όπου κι αν το συναντά! Ο Μίκης Θεοδωράκης ταξιδεύει παρέα με την Tracy Chapman, το Νίκο Παπαζογλου και τους Portishead, ενώ οι παραδοσιακοί ρυθμοί της Λέσβου και του Πόντου συνδυάζονται με δισκογραφημένα τραγούδια της Μαρίας αλλά και με καινούργια ακυκλοφόρητα.

Οι διαδρομές των τραγουδιών –ελληνικών και ξένων– χιαστί, και η παρουσίασή τους ενστικτώδης, εκεί που τα βάθη της παράδοσης συναντούν τις μοναχικές ψηφιακές ακροάσεις.

Σταύρος Ρουμελιώτης | ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Σοφία Ευκλείδου | τσέλο
Κωσταντίνος Μάνος | κοντραμπάσο
Μαρία Παπαγεωργίου | κιθάρα, stombox, νταούλι

Ηχοληψία | Ευτύχης Γιαννακούρας

Συμπαραγωγή: ΜΜΑ και MINOS EMI

Η Μαρία Παπαγεωργίου με «Αυτό που βλέπουν τα πουλιά» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Παρασκευή 5 Ιουλίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας). Προπώληση εισιτηρίων: τηλ. 210 7282333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public.