ΜΟΥΣΙΚΗ

«Cavalleria Rusticana» στο Επταπύργιο

Δημοσίευση 5 Ιουλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2019, 12:19
Facebook Twitter Whatsapp

 

Η διάσημη όπερα του Pietro Mascagni κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου, με την η Eleni Calenos και τον Dario Di Vietri στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

Με την τραγική ιστορία της Σαντούτσα και του Τουρίντου, όπως παρουσιάζεται στην θρυλική όπερα του Πιέτρο Μασκάνι «Cavalleria Rusticana», το Φεστιβάλ Επταπυργίου κάνει βουτιά στα βαθιά –και συχνά ταραγμένα- νερά του λυρικού θεάτρου.

Το έργο, εξέχον δείγμα της σχολής του βερισμού, που άνθισε στην Ιταλία στα τέλη του 19ου αιώνα, περιγράφει την τραγική ιστορία των δύο εραστών σε ένα χωριό της Σικελίας. Το ασφυκτικό κοινωνικό περιβάλλον, η ζήλεια, το ανεκπλήρωτο πάθος, η προκατάληψη και ο πουριτανισμός οδηγούν τους δύο νέους στην καταστροφή.

Βασισμένο στο διήγημα του Τζιοβάνι Βέργκα το λιμπρέτο που υπογράφουν οι Τζιοβάνι Ταρτζιόνι-Τοτσέτι και Γκουΐντο Μενάσι ενδύεται μοναδικά την μουσική του Μασκάνι, ο οποίος ήταν μέχρι την πρεμιέρα του έργου ένας άσημος μουσικός.

Στην παραγωγή που θα απολαύσουμε στο Επταπύργιο για 5 παραστάσεις, την  Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα διευθύνει η καλλιτεχνική διευθύντρια του συγκροτήματος,  Ζωή Τσόκανου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αθανάσιος Κολαλάς, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν η Eleni Calenos -με σημαντική διεθνή καριέρα- και ο διακεκριμένος τενόρος Dario Di Vietri.

Θα τους πλαισιώσουν οι Μαρία Βλαχοπούλου (Lucia), Γιάννης Σελητσανιώτης (Alfio), Βιολέττα Λούστα (Lola)

Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση της Μαίρη Κωνσταντινιδου .

«Cavalleria Rusticana», Φεστιβάλ Επταπυργίου, 10, 12, 14, 16 και 18 Ιουλίου στις 21:30. Προπώληση εισιτηρίων:  Viva.gr