ΜΟΥΣΙΚΗ

Απόψε: Οι Γιορτές Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων ξεκινούν με τον Φοίβο Δεληβοριά

Δημοσίευση 1 Αυγούστου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 1 Αυγούστου 2019, 15:03
Απόψε: Οι Γιορτές Ρόκκας στην Κίσσαμο Χανίων ξεκινούν με τον Φοίβο Δεληβοριά
Facebook Twitter Whatsapp

Την Πέμπτη 1η Αυγούστου ξεκινάει η διαφορετική αυτή γιορτή των τεχνών και του πολιτισμού, που διοργανώνεται από τους ίδιους τους κατοίκους της Ρόκκας και προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Στην φετινή έβδομη διοργάνωση, ο ήχος των χωριών και η κίνηση των ανθρώπων τους είναι ο κεντρικός θεματικός άξονας των εκδηλώσεων. Ο επισκέπτης - θεατής χαράσσει την διαδρομή του μέσα στα χωριά, ακούγοντας ιστορίες, τραγούδια και μουσική, φωνές και ψιθύρους που τον οδηγούν σε μια μυσταγωγική πορεία αέναης κίνησης στα σοκάκια, στις αυλές αλλά και στην παράδοση.

Οι Γιορτές Ρόκκας φέτος δίνουν ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον εκπαιδευτικό άξονα του προγράμματος με δράσεις για όλες τις ηλικίες. Μουσική, θέατρο, χορός, χρήση νέων τεχνολογιών και εικαστικές τέχνες αποτελούν την παλέτα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων για το καλοκαίρι του 2019.

Τα χωριά Ρόκκα και Κερά για άλλη μια φορά υποστηρίζονται, υποστηρίζουν και συνεργάζονται με συλλογικότητες, τοπικούς φορείς, άλλες πόλεις της Ελλάδος αλλά και με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια της διοργάνωσης, δημιουργώντας ένα δίκτυο επικοινωνίας και συμπράξεων.

Τελετή Έναρξης
Πέμπτη 1 Αυγούστου 21:00 / Πλατεία Ρόκκας
Μουσική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά

Η Τελετή Έναρξης των Γιορτών Ρόκκας για το 2019, θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα στην πλατεία της Ρόκκας όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα Χωριά των Lantern, τη σκηνική εγκατάσταση που επιμελείται η εικαστικός Τζωρτζίνα Δρακούλη- Σόλο, μία φανταστική, πολύχρωμα άσφαιρη σκηνογραφία εμπνευσμένη από τα χωριά Ρόκκας και Κεράς. Με τη χρήση ατομικών ηχητικών συσκευών οι θεατές θα πραγματοποιήσουν έναν μυσταγωγικό περίπατο γεμάτο ήχους και φως λίγο πριν ξεκινήσει η μουσική συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά και την παρέα του.

Είναι γνωστή η καλοκαιρινή συνήθεια να βρέχουμε το πεζοδρόμιο με το λάστιχο για να δροσίσει. Κάτι τέτοιο θα κάνει κι ο Φοίβος Δεληβοριάς με τα «Τραγούδια του Πεζοδρομίου» του, την παράσταση που ξεσήκωσε τον περασμένο χειμώνα το κοινό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Θα τα ταξιδέψει και θα τα βρέξει σε όλα τα νερά της ελληνικής επικράτειας, ψάχνοντας τους απανταχού του φίλους και «γείτονες». Τραγούδια του Φοίβου παλιά, πρόσφατα, ακυκλοφόρητα (το «Μόνο Ψέματα» ήδη διαδίδεται υπογείως), αλλά και τραγούδια «αδελφών» του που ξεκινούν κι εκείνοι από το πεζοδρόμιο και ανεβαίνουν κάπου αλλού (Αγγελάκας, Παυλίδης, Κόρε.Υδρο., Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Χατζηφραγκέτα κ.α.), σχηματίζουν μια συναυλία-μεγάλο τραγούδι, σαν μία ανάσα, στην πιο προσωπική ίσως ζωντανή πρόταση του τραγουδοποιού. Μαζί του, οι μόνιμα διαταραγμένοι και συνταρακτικοί του συνεργάτες Ντούβας, Χριστοδούλου, Παντέλης και Σταματάκης στην πιο δημιουργική τους σύμπραξη, αλλά και το έκτο πλέον μέλος της μπάντας, η Νεφέλη Φασούλη, που με τις ερμηνείες της, δίνει το δικό της ισχυρό σήμα στην παράσταση. Σε καλοκαιρινά κλαμπ, σε πλατείες και σε υπαίθρια θέατρα το «πεζοδρόμιο» φέτος βρέχεται, ξηλώνεται και χορεύει!

Συντελεστές:
Φασούλη Νεφέλη (τραγούδι)
Χριστοδούλου Κωστής (πλήκτρα)
Ντούβας Σωτήρης (ντραμς)
Παντέλης Κώστας (κιθάρες)
Σταματάκης Σταμάτης (μπάσο)

Ηχοληψία: Γιάννης Πετρόλιας
Artwork – φωτογραφίες: Δημήτρης Μακρής
Management/Παραγωγή: PROSPERO, http://www.prospero.com.gr

Γενική είσοδος: 10 ευρώ - Μειωμένο: 8 ευρώ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των εργαστηρίων στο www.giortesrokkas.gr
#GiortesRokkas #GRokkas19 #TexnesGematesAugousto #KeraMiaSkini